1e klasse C: Wippolder pakt periodetitel en neemt koppositie over

Er werden dit weekend in de eerste klasse C twee wedstrijden ingehaald. Meteen ook twee duels waar veel om te doen was. Die Haghe – FC Skillz en Wippolder – TAC’90. Wippolder en FC Skillz moesten winnen om periodekampioen te kunnen worden. Deden zij dit beide niet, dan zou RKDEO aan de haal gaan met deze eerste prijs.

Foto’s: Wouter Dill

Rond half vijf werd duidelijk dat het FC Skillz niet gelukt was om te winnen bij Die Haghe, dus was het voor Wippolder zaak om wel de winst te pakken. Zowel Die Haghe als TAC’90 hadden de punten ook nodig om weg te komen uit de onderste regionen, dus wederom wedstrijden waar veel op het spel stond. Bij het duel tussen Wippolder en TAC’90 waren er aan beide zijden wat afwezigen. Zo miste TAC’90 de geblesseerde Laari en kon Wippolder onder andere niet beschikken over de net vader geworden Rob Overvliet.

TAC’90 liet op sportpark de Pauwmolen in Delft als snel zien over een ploeg te beschikken met vaardige spelers. De eerste helft lieten de bezoekers de bal veelvuldig rondgaan via vooral gelegenheidsspelverdeler Randell Labordus. Wippolder kwam vaak net te laat om het ook de andere balvirtuoze spelers uit Den Haag moeilijk te maken. Een aantal halve kansen en een goede redding van doelman Dion de Jong leverden geen doelpunten op. Wippolder zette er de eerste helft te weinig tegenover en creëerde niet veel echte kansen, maar gaf ook geen echt grote kansen weg.

In de rust bracht trainer Mark Moen twee wissels in om vanuit de balans in de eerste helft meer energie in de ploeg te krijgen. Binnen vijf minuten na rust leverde de wisselingen al resultaat op. Een goede combinatie tussen Domenico de Vree en Noah Biemans leverde een puike voorzet van laatstgenoemde op. De net in het veld gekomen Colin Venema knikte hoog en hard binnen over doelman Dion van Wijk van TAC’90: 1-0.

Met het oog op de andere uitslag (verlies van FC Skillz) op Kijkduin een mooie uitgangspositie voor de Delftenaren. Er moest echter nog veertig minuten gespeeld worden en met de kwaliteit in de ploeg bij TAC’90 was het zaak scherp te blijven. De bezoekers drongen verder aan en kort na de openingstreffer was het doelman Dion de Jong die een schot van Mo el Ousrouti maar net met de vingertoppen over het doel kon tillen. De Delftenaren haalden opgelucht adem en kwamen in de loop van de tweede helft beter in hun spel.

Tien minuten na deze goede kans voor de bezoekers was het Wippolder dat opnieuw kon scoren. De naar links uitgeweken Domenico de Vree ging goed door en leverde een voorzet op maat richting broer Berto de Vree. De oudste van de broeders bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt door voor het doel voor z’n tegenstander te komen en met een hakbal bij de eerste paal de doelman te verschalken: 2-0.

Wissels

Met nog een half uur op de klok probeerden de bezoekers nog van alles en wisselden veelvuldig. Verdedigers Seffelaar, Van Heyst en Tarantino hielden in samenwerking met Tettero en de wederom goed ingevallen Richard Kasius de linies gesloten en zorgden ervoor dat het doel schoon bleef aan Wippolder-zijde.

Vlak voor tijd moest de goed leidende scheidsrechter Wassink uit Hoofddorp nog een tweede gele (dus rode) kaart uitdelen aan Jesse Smit van de bezoekers, waardoor het ondertal minder stootkracht had om er nog een laatste goede fase uit te persen. Wippolder pakt met deze overwinning net als vorig seizoen wederom een periodetitel. Een knappe prestatie van de Delftenaren en tevens een sprongetje naar de eerste plaats op de ranglijst. Bovenin is het dringen en de komende weken zullen veel spannende ontmoetingen op gaan leveren in deze bizarre eerste klasse.

 

 

Lees verder