Futsal: FC Westland haalt dubbele cijfers in derby tegen zvv Den Haag

De zaalvoetballers van FC Westland en zvv Den Haag traden afgelopen vrijdag aan in een uitverkochte sporthal Hoge Veld. In de voorgaande editie wist FC Westland na een spannende en hectische wedstrijd met drie punten van het veld te stappen. Afgelopen vrijdag wisten de Westlanders snel korte metten te maken met de Hagenaars.

Tekst: Peter Botman       |      Foto’s: Alex Pronk

Na vijf minuten stond er een afgetekende 4-0 op het scorebord en na het eindsignaal had FC Westland met 10-3 opnieuw een horde overwonnen en houdt het zicht op een mogelijk kampioenschap in de Eerste Divisie. Voor zvv Den Haag zien de zaken er minder rooskleurig uit. Na de degradatie uit de Eredivisie vorig seizoen bezet de Haagse ploeg nu in de Eerste Divisie de laatste plaats en moet het vrezen om niet nog een stapje lager te moeten doen.

De ploeg van de trainers James Dhanai en Alami Attal Haoui begon zinderend en FC Westland stond na vijf minuten op 4-0 voorsprong. zvv Den Haag had in de openingsfase geen enkel antwoord op het snelle combinatiewerk van de Westlanders. Pas toen FC Westland het gas losliet kwam de ploeg van Jeroen Blommaert eindelijk wat meer in de wedstrijd. Dit leverde kansen aan beide kanten, maar de stand bleef op 4-0 tot de rust.

Slaap

FC Westland leek wat in slaap gedut en dit resulteerde in de 4-1 door Djamairo Rigters. Een goede rush van Yassin Irzi, die hem vervolgens panklaar bij de tweede paal klaar legde voor Anouar Attal Haoui om de 5-1 te scoren, was het begin van een opleving van Westlandse kant. Deze opleving stokte bij een stand van 9-3 waar de keepers aan Westlandse kant Barry Botman – en later de ingevallen Muhammed Arslan – de Hagenaren nog meerdere malen van scoren af wisten te houden.

In de laatste vijf minuten ging FC Westland opzoek naar de dubbele cijfers, maar door slordig afwerken en ook knap keeperswerk van Oussama Zayzaoui werd dit lang voorkomen. Toch wist Mouhsine El Arnouki de eindstand op een uitgetekende 10-3 te bepalen in deze zaalvoetbalderby van Haaglanden. De doelpuntenmakers bij FC Westland waren Karam Boukari (3x), Hamza Boukhari (2x), Anouar Attal Haoui (2x), Mouhsine El Arnouki (2x) en Mounir Maatoug. Bij zvv Den Haag was Djamairo Rigters driemaal trefzeker.

Lees verder