Futsal: Strijdend zvv Den Haag Vrouwen mist mazzel en eredivisie-waardige arbitrage

zvv Den Haag Vrouwen startte vanaf minuut één zeer voortvarend en speelde haar eigen spel. Het zette Drs.Vijfje klem en trok het spel naar zich toe. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de 0-1 op het scorebord kwam.

Tekst: Ulis van Maanen

Na lang blessureleed kon Sabrina Pufflijk weer eens haar opwachting maken in de Haagse hoofdmacht. De futsal bekwame Bussumse in Haagse dienst toonde over veel futsalmoves en skills te beschikken. Na amper zeven minuten in de eerste helft zette zij met een knap en bekeken schot zvv Den Haag op een 0-1 voorsprong.

Onverwacht

Na tien minuten was het Drs.Vijfje dat onverwacht langszij kwam: 1-1. zvv Den Haag herpakte zich snel en het was Priscilla Mesker die haar uitblinkende vorm nog meer cachet gaf. Haar linker ‘lethal weapon’ deed de Groningse netten trillen: 1-2. Opvallend waren ook de arbitrale dwalingen die over de gehele wedstrijd voor beide partijen een doorn in het oog waren en niet bevorderlijk waren voor het verloop van de wedstrijd. Met die nipte 1-2 voorsprong zocht zvv Den Haag één van de ACLO-kleedkamers op. Saillant detail: Er was voor de ‘dolende’ bezoekers helemaal geen vaste kleedkamer beschikbaar en/of gereserveerd!

Tot op het laatst bleef het heel erg spannend. Het publiek smulde van een enerverende futsalthriller! Er leek niets aan de hand. En toch weer wel. Vanaf de start van de tweede helft moest de Groningse studentenploeg wel. De Haagse ploeg had Drs.Vijfje notabene op een 1-2 achterstand gezet. zvv Den Haag had de thuisploeg futsalles gegeven, zeker in de gehele eerste helft. Coach René Havermans gaf zijn ploeg in de rust een extra alert mee om de tweede helft goed te doorstaan. Het zeer talentvolle en sterke Drs.Vijfje zou vol gas gaan in de tweede episode.

Doemscenario

Zijn extra futsal-alert had een zeer voorspellend karakter en een doemscenario kwam uit. zvv Den Haag deinsde noodgedwongen achteruit. De gevaarlijke aanvalsgolven kregen met de minuut in het tweede part een steeds terugkomend karakter. Het werd ‘koopavond’ in de Haagse defensie. De 2-2 viel al heel snel na het beginsignaal van de laatste twintig minuten.

Opvallend was het uitstekende spel van Priscilla Mesker en Ramona van der Harst. Het Haagse verdedigingsduo heerste op alle fronten. Van der Harst gaf uitstekend leiding aan haar wankelende ploeg. De uitblinkende Scheveningse deed dit samen met ex-ADO prof Priscilla Mesker. Zij waren met recht een toonbeeld van Haags onverzettelijkheid en passie. Op alle fronten gaven zij acte de présence!

Halve kracht

Een pech was ook, dat topscorer Larissa Boerenstam door een vervelende voetblessure op halve kracht toch ingezet moest worden. Ook raakte de benzine op van de geoliede Haagse futsalmachine. Alles hebben ze gegeven, maar toch werd de wedstrijd onnodig uit handen gegeven. Het geluk was ook niet aan Haagse zijde. Zeker in de laatste zeven seconden van de wedstrijd.

De spannende eindfase ontspon zich in een futsalthriller van de eerste orde. De aanvalsgolven van Drs.Vijfje bereikten hun climax. zvv Den Haag kwam nog wel met een tegenaanval in de buurt van het Groningse doel. En toen kwam daar het totaal onverwachte moment. Een ‘lucky schot op doel’, dat helaas door miscommunicatie foutief werd beoordeeld. De bal raakte de punt van een Haagse schoen en met een zacht rollertje belandde het projectiel in het doel. Onbereikbaar voor de prima keepende Lisa Franken: 3-2. Direct daarna werd de wedstrijd afgefloten. Drs.Vijfje won fortuinlijk in extremis.

Illusie armer

Het aanvankelijk ijzersterk startende zvv Den Haag was een illusie armer. Vrijdag dan maar, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan speelt de geelgroene brigade van Havermans & Brand in de altijd knusse Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld tegen het taaie Zeemacht uit het Noord-Hollandse Den Helder. zvv Den Haag nog steeds eerste op de ranglijst van poule B.