Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Mooie kans om revanche te nemen”

Uitspelend gaat het met RKAVV beter dan voor eigen publiek. De laatste twee (thuis-) wedstrijden werden verloren. De laatst gespeelde (uit-) wedstrijd werd in Rotterdam gewonnen van VOC. Komende zaterdag is om 14.30 uur in Leerdam LRC de tegenstander, waarvan moet worden gewonnen om niet in de degradatiezone te komen.

Tekst: Pieter Donath

Ook thuis werd met 2-3 verloren van LRC (Leerdamse Racing Club). Het was in de vierde wedstrijd van het seizoen toen RKAVV nog op de eerste plaats stond met negen punten uit drie wedstrijden. LRC had toen twee uit drie. RKAVV begon de tweede competitiehelft met twee nederlagen zonder zelf te scoren, maar herpakte zich afgelopen zaterdag via een 3-1 bekerwinst tegen eersteklasser Valken’68. RKAVV staat nu op de twaalfde plaats met 21 punten uit 17 wedstrijden en dat zijn drie punten minder dan LRC. Winnen is een must voor RKAVV, omdat de voorsprong op de lager staande clubs steeds kleiner wordt. Trainer Peter Klomp (foto) weet niet waar het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden door komt, maar hoopt dat zijn ploeg weer gaat scoren en wil revanche nemen tegen LRC.

Hoe kijk je terug op bekerwedstrijd tegen Valken’68?

,,Het heeft ons een nuttige overwinning gebracht tegen een goede en stugge tegenstander. Hopelijk kunnen we deze, vooral weer scorende, lijn ook oppakken richting de competitie.”

Komt jullie spel in uitwedstrijden beter tot zijn recht?

,,Geen idee waar het aan ligt, maar uit gaat ons wat makkelijker af dan thuis. Uit en thuis spelen we vaak op dezelfde wijze, dus daar zou het niet aan moeten liggen. Het zijn kennelijk van die vreemde krachten in het voetbal.”

Speelt LRC op natuurgras en wat verwacht jij van deze wedstrijd?

,,LRC speelt ook op kunstgras, dus twee ploegen die daaraan gewend zijn. LRC staat drie punten voor op ons en thuis hebben we wat ongelukkig verloren. Voor ons een mooie kans om revanche te nemen om wat steviger in de middenmoot terecht te komen. Zaterdag moet het gebeuren op het veld.”

 

Lees verder