Warming-up 3e Divisie: Sleutelwedstrijd voor TOGB bij Unitas

Komende zaterdag gaat TOGB op bezoek bij staartploeg gvv Unitas. Op Sportpark Molenvliet in Gorinchem trapt de ploeg van trainer-coach Jonathan Jonk (foto) om 18.00 uur af voor een duel dat als sleutelwedstrijd gezien kan worden. Wanneer TOGB in Gorinchem de drie punten pakt, wordt het gat met de ploegen onder de streep vergroot. Bovendien kan TOGB bij winst naar boven kijken om zo de prestatie uit het eerste jaar in de Derde Divisie te kunnen evenaren of verbeteren.

Tekst: Ron Fruining

Afgelopen weekeinde was er een inhaalprogramma. TOGB kwam net als Unitas niet in actie. Dit omdat de afgelaste wedstrijd TOGB-Gemert, op zondag 10 maart wordt ingehaald. Wel speelde TOGB, op donderdag, voor de Voetbal Rijnmond Cup tegen vierdeklasser Hermes DVS. In de stromende regen werd het 9-0 voor de geel-zwarten, die ook veel van de gecreëerde mogelijkheden onbenut lieten. Een nuttige overwinning in het bekertoernooi dat TOGB afgelopen seizoen wist te winnen.

Afgezakt

Tegenstander gvv Unitas begon goed aan het seizoen. De ploeg van Hans de Jong pakte aan het begin van het seizoen in de eerste wedstrijden twee van de drie overwinningen die het tot nu behaalde, stond hierdoor op plek vijf, maar heeft hierna een vrije val gemaakt op de ranglijst. Unitas staat momenteel op plek zeventien, met dertien punten. Het probleem voor Unitas dit seizoen is het maken van doelpunten. In de twintig gespeelde wedstrijden wisten de withemden slechts vijftien keer trefzeker te zijn en kreeg de verdediging vijfendertig goals tegen.

Focus

TOGB-trainer Jonk wil dat zijn team zo snel als het kan op een positie staat die een langer verblijf in de Derde Divisie garandeert. De complete selectie van Jonk werkt gefocust naar het treffen in Gorinchem toe. De verwachting is dat de technische staf kan beschikken over alle spelers, mits er geen blessures ontstaan in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag.

Lees verder