Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,We zijn fit en klaar voor morgen”

FC ’s-Gravenzande moest vorig weekend wel in actie komen en ontving op het Juliana Sportpark koploper ASWH. De formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht had pas één wedstrijd verloren dit seizoen. FC ’s-Gravenzande was er niet van onder de indruk en klopte de lijstaanvoerder fraai met 4-2. Zaterdag wacht de uitbeurt tegen HBS in Den Haag.

Tekst: Ton Beije

Trainer Mike Jonk (foto) over de knappe prestatie tegen koploper ASWH: ,,Het was een mooie overwinning voor ons. In de eerste helft hadden we het moeilijk, maar de manier waarop we in de tweede helft hebben gevochten en het spel hebben omgedraaid, laat het karakter van dit team maar weer eens zien.” Winnen van ASWH, dat een straatlengte voorstaat, betekent ook, dat elke club door FC ’s-Gravenzande te kloppen is. Het zelfvertrouwen is zeker toegenomen. Jonk: ,,Absoluut, zoals ik vorige week ook aangaf weten we dat als we ons niveau halen, we het elke tegenstander lastig kunnen maken. Dit soort overwinningen versterken dat gevoel alleen maar.”

Streekderby

Zaterdag wacht de streekderby uit bij HBS. De tegenstander kan zich bij winst ook melden in de subtop. Jonk: ,,We zijn ons zeker bewust van de kwaliteiten van HBS en het belang van deze wedstrijd. Zij zullen gebrand zijn op een revanche. Het zal een andere wedstrijd worden dan onze eerdere ontmoeting dit seizoen.” Wat herinner je je nog van dat duel? Hij: ,,De thuiswedstrijd tegen HBS was een 4-0 overwinning voor ons. HBS haalde die wedstrijd ook niet haar niveau, wat ik heb gezien in andere wedstrijden van die ploeg.”

Klaar

Wat verwacht Jonk zaterdag voor wedstrijd? ,,Ik verwacht een hele andere wedstrijd. HBS is aan de bal een goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd”, aldus de trainer van FC ’s-Gravenzande, dat niet geheel compleet kan aantreden! Jonk: ,,We missen nog een aantal spelers, maar we kunnen met een sterke groep naar HBS toe! We zijn fit en klaar voor de strijd morgen.”

Lees verder