Beker: Feyenoord-vrouwen verslaan ADO Den Haag vanaf strafschopstip

In een echte bekerthriller in het Bingoal Stadion is ADO Den Haag Vrouwen er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken. De Haagse ploeg staat bekend als een cupfighter, maar na de 1-1 na de reguliere speeltijd, vielen er geen doelpunten in de verlenging en ging het voor ADO Den Haag Vrouwen alsnog mis bij de strafschoppenserie.

Tekst: Ton Beije          |         Foto’s: Franca Dobbe

ADO Den Haag Vrouwen kwam als beste uit de startblokken en kreeg aanvankelijk ook de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet in het eerste bedrijf. Ook Feyenoord kreeg wat kansjes, maar keepster Barbara Lorsheyd – weer opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen – hield haar doel schoon.

In de tweede helft bleven de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Toch nam Feyenoord de leiding na een uur door een treffer van Jada Conijnenberg: 0-1. De Feyenoord-vrouwen dachten zich al geplaatst te hebben voor de volgende ronde, maar wat ADO Den Haag betreft zat het venijn in de staart. In de slotminuut kwam de thuisploeg alsnog langszij. Daniëlle Noordermeer wist het Feyenoord-net te vinden na een knap genomen vrije trap: 1-1.

Dat betekende een verlenging. Maar in die twee keer vijftien minuten werd er niet meer gescoord. En dat betekende een strafschoppenserie. Voor ADO Den Haag Vrouwen schoten Lobke Loonen, Cato Pijnacker Hordijk en Jill van den Ende raak. Omdat de vrouwen van Feyenoord viermaal de bal achter Barbara Lorsheyd wisten te schieten vanaf elf meter, gaat de Rotterdamse ploeg verder in de bekerstrijd.

Opstellingen

ADO Den Haag:
Lorsheyd, Vonk, Noordermeer, Douma (79′ Eijken), Nelemans (80′ Van den Ende), Van der Wal, Van Oosten, Van Raay (69′ Vande Velde), IJzerman (80′ Susanna), Dessing (90+’ Pijnacker Hordijk), Loonen.

Feyenoord:
Szymczak, Brandau (66′ Henry), Obispo, Verspaget, Van Bentem (61′ Pijnenburg), Folkertsma, Koopman (105′ Mulder), Koga, Van der Sluijs (61′ Van Kerkhoven), Conijnenberg (80′ Van de Lavoir), De Graaf.

Lees verder