Oefenvoetbal: Monsterzege RVC Celeritas, sv Loosduinen en DSVP in balans

Een aantal clubs greep de kans om een oefenduel te spelen. Bij het duel tussen sv Loosduinen en DSVP kwam er geen winnaar. RVC Celeritas had weinig medelijden met VCS.

sv Loosduinen – DSVP

Op Sportpark Madestein nam sv Loosduinen in eerste helft een 1-0 voorsprong tegen derdeklasser DSVP. Tom Vrieling was trefzeker voor de thuisploeg. In de tweede helft kon DSVP uit een strafschop de gelijkmaker produceren. Edward Jones was trefzeker vanaf elf meter voor de ploeg van trainer Alex van der Harst: 1-1.

SEP – CVC Reeuwijk

SEP nam in het duel tegen tegen CVC Reeuwijk zowel voor rust als na de thee een voorsprong, maar zag de tegenstander in beide gevallen op gelijke hoogte komen: 2-2. Na een half uur spelen werd een vrije trap van Joeri Meijers in de rebound ingeschoten door Noah Maat. CVC Reeuwijk trok daarna nog voor de rust de stand gelijk. Na de thee was SEP de betere ploeg en kwam na een kwartier spelen op 2-1. Dennis Heijmenberg scoorde op aangeven van Marco van Blitterswijk. De thuisploeg kreeg nog diverse kansen, maar gaf vlak voor tijd de winst uit handen: 2-2.

RVC Celeritas – VCS

VCS kwam in het oefenduel in Rijswijk het beste uit de startblokken en nam een 0-2 voorsprong. De thuisploeg kwam daarna goed op stoom en boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong bij rust. Fernando Couvreur (foto) en Andres Malela scoorden beiden twee keer. In de tweede helft liep RVC Celeritas volledig over VCS heen. Fernando Couvreur (2x), Sammy Boussetta, Bencho Calliste (2x) voegden nog vijf treffers aan het totaal toe waardoor de eindstand 9-2 werd. Trainer Huib van Oostrom Soede was tevreden over de prestatie van zijn team waar Rick van Ravesteijn, speler van het derde team, zich zestig minuten uitstekend liet zien.