Oefenvoetbal: sv Nootdorp langs Berkel, BSC’68 wint uitduel bij Groeneweg

In Zevenhuizen was BSC’68 te sterk voor Groeneweg dat in de vierde klasse B een derde plaats inneemt. sv Nootdorp bond in eigen huis CVV Berkel aan de zegekar.

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Sander de Hollander

sv Nootdorp – Berkel

Het duel ving aan met een minuut stilte na het overlijden van Klaas van Leeuwen (97) die het oudste nog levende verenigingslid van SV Nootdorp was. Al in de 12e minuut dacht Nootdorp op 1-0 te komen maar Mitchel Abdoel scoorde met de hand en stond ook buitenspel. Halverwege de eerste helft werd het alsnog 1-0. Mitchell Abdoel passeerde keeper Dennis Immerzeel met een listige actie en kon daarna de bal in het doel werken. Er werd nog gevlagd voor buitenspel maar de treffer werd goedgekeurd. Even later kreeg Berkel een strafschop na hands van Anass Essaoui. Berkel-speler Vincent Hoogervorst zag zijn inzet gekeerd worden door Manus te Pas.

Binnen elf minuten na de hervatting liep Nootdorp uit naar een 2-0 voorsprong. Uit een combinatie in het strafschopgebied kon Randy Stanneveld scoren en kort daarna was Abdoel voor de tweede keer trefzeker. Met iets meer dan twintig minuten te spelen verdedigde Nootdorp slecht uit bij een achterbal. Berkel onderschepte de bal en Vincent Hoogervorst kon de bal nu wel in de touwen krijgen. In de 3-1 stand kwam geen verandering meer in de slotfase.

Groeneweg – BSC’68

BSC’68 speelde sterk tegen Groeneweg, dat vooral in de counter op zoek ging naar kansen. In de achtste minuut speelde Kaan Sari Joep van Straalen aan, die de bal via de binnenkant van de paal tegen het net schoot. Groeneweg kwam daarna weer op gelijke hoogte, maar zag BSC’68 nog voor rust op 2-1 komen. Romé Thies werd onderuitgehaald in het strafschopgebied. Thies nam zelf de pingel en zag de keeper de verkeerde hoek induiken. Ook in de tweede helft speelde BSC’68 sterk en had de wedstrijd onder controle. In de zeventigste minuut kwam een voorzet van Nick Holstege via Lucas Plag bij Kaan Sari terecht. Sari schoot de 3-1 eindstand op het scorebord.