5e klasse A/C: DVC houdt schade beperkt, Wanica Star net te sterk voor HDV

In 5A hield DVC knap stand tegen het sterke SJC. Pas in de tweede helft moest de ploeg uit Delft het hoofd licht buigen. Haagse Hout stapte met een ruime overwinning van het veld in de strijd met WIK. Wanica Star won met miniem verschil van HDV.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Alex Pronk

5e klasse A

DVC – SJC

Op de Brasserskade kreeg DVC bezoek van titelkandidaat SJC. De Delftse ploeg hield goed stand tot aan de rust. De thee werd bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft moest DVC één tegentreffer incasseren. Door de 0-1 zege nam SJC de koppositie over van LSVV’70. DVC neemt de achtste positie in.

5e klasse C

Wanica Star – HDV

In de 34e minuut viel de enige treffer van het duel. Serhil Dzhersh was scherp in de afwerking namens Wanica Star. Vijf minuten na de 1-0 ontstond er hommeles op het veld en moesten Tuncay Gunes (Wanica Star) en Ruwensley Bonafasia (HDV) het veld met rood verlaten. De wedstrijd werd ook tijdelijk stilgelegd.

In de tweede helft kon HDV het tij niet meer keren. De Zuiderparkers zagen al snel Brayley Tweeboom uitvallen. Nadir Aguerd was zijn vervanger. Wanica Star was de betere ploeg en kreeg kansen via Serhil Dzhersh. HDV kreeg in de slotfase nog een paar kansjes, maar zag ook Surjonic Sambo uitvallen en eindigde het duel met negen man op het veld: 1-0.

Haagse Hout – WIK

Het duel stond al op 2 december op het programma en eindigde toen een 1-2 zege voor WIK, maar werd ongeldig verklaard. Nu was het een totaal andere wedstrijd en had Haagse Hout al bij rust een 2-0 voorsprong te pakken door treffers van Mehdi Chafai en Volkan Tekten. Na rust gaf Haagse Hout de voorsprong niet meer uit handen en boekte een 4-1 overwinning. Kelvin van Dijk en Ivan Belgrave scoorden namens de thuisploeg. De enige treffer van WIK kwam op naam van Joey Doorschodt. WIK-trainer Geoffrey van Loenen was opnieuw niet te spreken over de arbitrage,