4e klasse C/D: VDL en BMT winnen makkelijk, sv Erasmus nipt langs Zuid West DH

SEV kon niet profiteren van het thuisvoordeel en moest de punten meegeven aan VDL. sv Madestein moest in de tweede helft toegeven aan de kracht van BMT. Zuid West DH en sv Erasmus speelden het restant van 51 minuten uit en de bezoekers mochten de punten meenemen.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk      |      Foto’s: Eric de Wit & Alex Pronk

sv Madestein – BMT

BMT is inmiddels aardig onderweg met de inhaalwedstrijden. Nu stond de wedstrijd tegen hekkensluiter sv Madestein op het programma. De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar had sv Madestein niet zo sterk verwacht. Het was een spannende eerste helft en beide teams gingen rusten bij een 1-1 stand. BMT had een flinke toespraak gekregen in de kleedkamer en begon scherp aan de tweede helft. BMT walste als het ware over sv Madestein heen en kon nog drie keer te scoren. De eindstand kwam daardoor op 1-4 in het voordeel van de bezoekers. Dennis Alcaz scoorde voor Madestein. Moatamid Tahiri, Salih Anez, Melih Baris (2) waren de doelpuntenmakers voor BMT.

Zuid West DH  – sv Erasmus

Het restant van de op 25 november vorig jaar gestaakte wedstrijd werd nu uitgespeeld. Er stonden nog 51 minuten op de planning. Zuid West DH begon de wedstrijd met tien man na een rode kaart in het eerste duel. sv Erasmus kreeg al snel veel kansen, maar wist deze niet af te maken. Toen beide teams de kleedkamers opzochten voor de rust was de stand dus nog steeds 1-1. (Foto’s: Alex Pronk)

Na de rust begon sv Erasmus weer met veel aanvallen. Voor de bezoekers kon Kasper Koers uit een van deze aanvallen te scoren. Zo stond de ploeg van trainer Patrick Vink op een 1-2 voorsprong. Een kwestie van uitspelen zou het worden, al hoewel sv Erasmus nog wel wilde scoren. Bijna hadden ze de wedstrijd definitief beslist, maar en prima schot verdween naast het vijandelijke doel. Vlak voor het eindsignaal was er nog een vrije trap voor de thuisploeg. Deze werd binnengeschoten, alleen zag de scheidsrechter een handsbal van een speler van Zuid West DH en ging de treffer niet door. De eindstand bleef dus 1-2 in het voordeel van sv Erasmus.

SEV – VDL

VDL ging op bezoek op sportpark de Kastelenring. Voor SEV was het een emotioneel beladen duel na het overlijden van clubicoon Wim Jansen. SEV koos ervoor om VDL aan de bal te laten en te wachten op kansen in de omschakeling. Al snel kwam de uitploeg op voorsprong door Stef den Engelsman en zag niet lang daarna ook nog bijna de 0-2 vallen. De bal eindigde op de paal, waardoor het dus bij een 0-1 bleef. SEV maakte niet lang daarna de gelijkmaker via Wessel van Huizen. SEV kreeg haar kansen om te scoren maar ongelukkige acties van de eigen doelman zorgen voor een 1-4 achterstand. Rodney Remmerswaal, Tygo Suisse en Senna Penning zorgden voor de treffers. (Foto’s: Eric de Wit)

In de tweede helft zette VDL haar dominante spel voort en bouwde de voorsprong gestaag uit naar 1-6. Senna Penning en Reinder van Heijningen namen de doelpunten voor hun rekening. VDL blijft op de derde plaats staan achter Vredenburch en FC Zoetermeer.