2e klasse C: SVC’08 geeft winst onnodig uit handen

Op 3 februari was de wedstrijd tussen SVC’08 en Alphia uitgesteld vanwege rioolproblemen op het Oostersportpark. Vandaar dat de wedstrijd nu opnieuw op de kalender stond. Destijds in Alphen, in de eerste wedstrijd van het seizoen, moest SVC’08 met 4-2 het onderspit delven.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Trainer Michael Ros had zijn ploeg op één plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week tegen Kagia. Rechts achterin speelde Youssef Massaoudi, die vorige week op vakantie was, in plaats van Bart Markering.

SVC’08 begon slecht aan de wedstrijd, veelvuldig slordig balverlies leidde tot een overwicht van Alphia, dat het wel erg gemakkelijk werd gemaakt. Alphia was in de eerste twintig minuten dan ook de betere en gevaarlijker ploeg. Het was dat Alphia niet het vernuft had om het slordige spel van SVC’08 af te straffen, zodat de marge tot de vijfentwintigste minuut beperkt bleef tot 0-1 door een doelpunt in de negende minuut. De wijze waarop het openingsdoelpunt tot stand kwam was tekenend voor het spel in de beginperiode. Stan Rog leed balverlies op middenveld in het vervolg van de aanval werd de bal voor het doel gebracht waar de bal niet adequaat werd opgeruimd en de bal voor de voeten van Daan van Leeuwen kwam die geen moment twijfelde en hard inschoot: 0-1.

Hierna kreeg Alphia in de vijftiende en twintigste minuut nog twee unieke kansen om de voorsprong verder uit te breiden.  In de vijfentwintigste minuut kwam de ommekeer in de wedstrijd. Tristan Dufour liep zijn tegenstander op rechts voorbij, maar in plaats van blind voor te geven kapte hij de bal terug en speelde hij in op de in het centrum opkomende Matthew Boelhouwer, die heel beheerst de bal inschoot: 1-1. Gesterkt door de gelijkmaker kwam SVC’08 beter in het spel en kwam het in de zevenendertigste minuut zelfs op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Thomas Hughes werd door Yannick Willems hard en onhoudbaar ingekopt: 2-1.

Twee minuten later was het bijna weer gelijk, maar een kopbal van Alphia trof geen doel. Zo zochten de ploegen de kleedkamers op met een voorsprong voor de thuisploeg. Dit zeer tot frustratie van de bezoekers, die meenden dat de bal vlak voor de 2-1 van SVC’08 na een slippertje van doelman Wesley van der Wel de doellijn was gepasseerd alvorens hij zich herstelde en Alphia dus een doelpunt door de neus was geboord.

De tweede helft kende een geheel ander beeld. Youssef Massaoudi ging op het middenveld spelen en Bart Markering kwam in de ploeg voor Matthew Boelhouwer die, met geel op zak en de waarschuwing van scheidsrechter Ron Wolf dat hij niet zou twijfelen om een tweede gele kaart te trekken als daar aanleiding voor was, in de kleedkamer achterbleef.

Nu was SVC’08 de bovenliggende partij en kreeg het kansen om de voorsprong te vergroten. Na tien minuten in de tweede helft werd Youssef Massaoudi alleen voor doelman Perry van Cassel gebracht, hij wist de kans echter niet te benutten. In de zestigste minuut moest verdediger Dion Duurham, één van de betere spelers bij Alphia, de wedstrijd met een hamstring verlaten. In de tachtigste minuut had Yannick Willems de bal voor het inkoppen, maar iets uit balans gebracht kopte hij de bal via de grond over het doel.

In de gehele tweede helft had Alphia geen kans afgedwongen en leek SVC’08 ondanks de gemiste kansen toch de winst te pakken. Maar de alom bekende voetbalwet deed toch van zich spreken: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel, en zo geschiedde. Vijf minuten voor tijd werd de bal van rechts door de opkomende Jordi Wentink voor het doel geslingerd waar de vrijgelaten Daan van Leeuwen de bal keurig in kon koppen en daarmee de gelijke eindstand op het scorebord bracht: 2-2.

Zo liet SVC’08 zich een overwinning afnemen, die gezien de tweede helft en het aantal kansen zeker verdiend was geweest.