4e Divisie B: RKAVV speelt gelijk bij LRC in Leerdam

In de 4e divisie B namen de Leidschendammers slechts één punt mee uit Leerdam. Gezien het aantal kansen had RKAVV duidelijk recht op meer.

Tekst: Da Horta

Op Sportpark Glaspark traden de mannen van Peter Klomp aan tegen middenmoter LRC uit Leerdam. Na een afwachtend begin van beide kanten was het RKAVV dat de wedstrijd probeerde te controleren. Positioneel stonden beide teams goed, waardoor echte kansen schaars waren. Net over het halfuur leidde balverlies op het middenveld bij RKAVV tot de openingstreffer voor de thuisploeg door toedoen van Rick van Loo: 1-0. Hierna stroopte RKAVV de mouwen op, resulterend in kansen voor Nick Gardenier en Khashayar Saeb.

Feller

Na de rust een nog feller RKAVV met alleen al in het eerste kwartier kansen voor Xavier Akinrinbola, Khashayar Saeb, Remco Overdevest en Nick Gardenier. LRC werd steeds verder teruggedrukt en kwam er slechts sporadisch uit. Trainer Peter Klomp besloot om aanvallend te wisselen door Yani Bouras als extra spits in te brengen. Dit bleek een goede zet, want na een aantal speldenprikken scoorde uitgerekend Yani Bouras (foto) de gelijkmaker: 1-1. RKAVV probeerde hierna nog de winnende treffer te forceren, maar was ongelukkig in de afwerking.

Concurrentie

De wedstrijd eindigde hiermee in een gelijkspel, een uitslag die belangrijk is als je kijkt wat de concurrentie gedaan heeft. Gezien het aantal kansen een uitslag waar de Leidschendammers meer verdienden dat dit ene punt.

 

 

Lees verder