4e Divisie B: Westlandia weet achterstand niet ongedaan te maken

Westlandia liep bij Nieuwenhoorn in de eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan. Na de thee kreeg de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci kansen op de gelijkmaker, maar die bleef uit, al bleef het spannend tot de laatste minuut. Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen (foto) was goed op dreef.

Tekst: Ton Beije

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er een doelpunt te bewonderen viel in Nieuwenhoorn. Het was de thuisploeg die de score opende. Na een goed uitgespeelde counter schoot Eugunio Leerdam vanaf rand van het strafschopgebied de bal binnen: 1-0. Valk daarna weer een goede kans voor Nieuwenhoorn. Via Olaf van der Sande kwam de bal terecht bij Danique Wolters, maar ditmaal was doelman Jordie van Leeuwen attent. Met deze 1-0 stand brak ook de rust aan.

Kansen

Westlandia kwam uitstekend uit de kleedkamer en kreeg al direct een honderd procent kans. Dinand Kuhn omspeelde de doelman van Nieuwenhoorn, maar schoot in de voortzetting de bal in het zijnet van het doel van de gastheren. Na zes minuten in het tweede bedrijf een kans voor Nieuwenhoorn, maar Olaf van der Sande kon in een één-tegen-één situatie doelman Jordie van Leeuwen niet passeren. De Westlandia-goalie redde uitstekend. Na dik een uur spelen weer een prima mogelijkheid voor Dinand Kuhn, die van dichtbij zijn schot naast het doel ziet gaan.

Spannend

Met nog tien minuten op de klok probeerde Anass Achahbar het van afstand, maar bij zijn schot van zo’n twintig meter stond de doelman van Nieuwenhoorn op de juiste plek. Vlak voor tijd kreeg Nieuwenhoorn de kans om Westlandia de genadeklap uit te delen, maar bij een inzet van Lukas Hamann wist opnieuw doelman Jordie van Leeuwen redding te brengen. Het bleef dus spannend tot het laatste fluitsignaal, maar de Naaldwijkers zagen geen kans meer langszij te komen, zodat de drie punten in Nieuwenhoorn bleven.

Volgende week zaterdag staat de Westlandse derby tussen Westlandia en FC ‘s-Gravenzande op het programma op de Hoge Bomen!