4e Divisie: Claudio Houtman: ,,Het gaat allemaal goed komen”

Vierde Divisionist DSO ging met 2-0 onderuit bij Poortugaal, dat de eindstand binnen achttien minuten op het scorebord had staan. ,,Toch begonnen we echt goed aan de wedstrijd”, zegt Claudio Houtman (foto) namens de technische staf.

,,Maar twee onoplettendheden deden ons de das om, waardoor we helaas vroeg in de wedstrijd achter de feiten aanliepen. Naar gelang het duel vorderde, kwamen we beter in de wedstrijd, echter Poortugaal bleef in de omschakeling gevaarlijk met haar razendsnelle spitsen. We waren helaas niet in staat om voorin iets af te dwingen. Maar dat is tekenend voor deze Vierde Divisie, waarin de wedstrijden op details worden beslist.”

,,Bij ons stonden vier spelers van achttien jaar in het veld die het prima hebben gedaan. Onze tegenstanders, waaronder een Poortugaal, zijn echter meer ervaren, hebben meer voetbalgogme en zijn daardoor slimmer”, aldus Houtman.

Hekkensluiter

DSO is momenteel in 4B hekkensluiter met 16 uit 19. Toch staat het onderin dichtbij elkaar. VOC (16 uit 18), RVHH (17 uit 18) en Heerjansdam (17 uit 17) staan in de buurt van de Zoetermeerders, die zaterdag voor eigen publiek de strijd aanbinden met het Haagse HBS.

,,We blijven met zijn allen keihard werken, dan gaat het resultaat uiteindelijk komen ”, aldus Claudio Houtman. ,,Je ziet dat de jonge spelers zich goed staande houden op dit niveau. Ik ben ervan overtuigd dat het allemaal goed gaat komen.”

Lees verder