Futsal: FC Westland klaart in tweede helft klus tegen HBSS

Afgelopen vrijdag mochten de zaalvoetballers van FC Westland aantreden in Sportcomplex Aquapelle tegen HBSS. Waar FC Westland strijdt om het kampioenschap in de eerste divisie, heeft HBSS als promovendus een veilig en probleemloos seizoen met een mooie vijfde plaats. Na een 2-2 ruststand, schakelden de Westlanders in de tweede helft een tandje bij en wisten met 2-7 te winnen.

Tekst: Peter Botman

De ploeg van coach James Dhanai startte rommelig en had veel moeite om in de wedstrijd te komen. FC Westland kwam tweemaal een achterstand te boven om uiteindelijk met een 2-2 stand te gaan rusten. In de rust werden door FC Westland de koppen bij elkaar gestoken, wat resulteerde in een scherpere tweede helft van de Westlanders.

Rozen

FC Westland leek al snel op rozen te zitten toen het op een 2-4 voorsprong kwam via Rafik El Osrouti (foto) en Aimen Saïd. Echter leidde een verstandsverbijstering van Aimen Saïd tot zijn tweede gele kaart, nadat hij een voorzet met de hand in het doel probeerde te werken. De twee minuten met een man minder die volgden werden overleefd door de Westlanders. Waar aan HBSS-kant de doelman in de eerste helft meermaals een sta-in-de-weg bleek, wist de Westlandse keeper Barry Botman in de tweede helft zijn doel schoon te houden ondanks meerdere pogingen van de thuisploeg.

Tweemaal

FC Westland vergrootte in de slotfase de voorsprong en bij een stand van 2-7 klonk het eindsignaal. Voor FC Westland wisten Aimen Saïd en Rafik El Osrouti tweemaal te scoren, Nabil Hadui, Anouar Attal Haoui en Yassin Irzi maakten de zeven compleet. FC Westland mag na een korte pauze op 8 maart opnieuw aantreden, dan is Futsal Rotterdam in het topsportcentrum de tegenstander.

Lees verder