Futsal: zvv Den Haag-mannen overtuigend langs reserves van Be’79

De mannen van zvv Den Haag begonnen zo’n kwartier later omdat het duel van de vrouwen van zvv Den H  aag tegen Zeemacht nog uitliep. Normaliter had de ploeg van coach Jeroen Blommaert in Sportcampus Zuiderpark moeten spelen, maar alle zalen werden gebruikt voor de NK Hockey zaal en daardoor moest uitgeweken worden naar sporthal Hoge Veld.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Vooraf melde het bestuur van zvv Den Haag dat aanvoeder Morad Chalhi door een blessure niet mee kon doen. De wedstrijd van zvv Den Haag tegen de reserves van Be’79 begon wat het scoreverloop betreft voortvarend. Binnen acht minuten werden maar liefst zes doelpunten geproduceerd. Mohamed El Osrouti scoorde tweemaal (1-0 en 2-1) en ook Mohammed Ouarraki prikte twee doelpunten (3-2 en 4-2) binnen. Daartussen lieten Brahim Saoud (1-1) en x

Nadat Mohamed El Osrouti zijn derde (5-2) in de twaalfde minuut scoorde, stokte de doelpuntenproductie voor de Residentie-ploeg even. In het verloop van de eerste helft maakten Sallah Eddine Allach (5-3) en Hamza Annouri (5-4) het nog spannend.

In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine van zvv Den Haag weer op gang. Binnen vier minuten werd er viermaal gescoord door de thuisploeg. Djamel Boerstra (6-4 en 9-4), Mohamed El Osrouti (7-4) en Luthmarnick Maria (8-4) troffen doel. Tegenvaller was dat Luthmarnick Maria zwaar geblesseerd van het veld moest worden gedragen. Wat zvv Den haag verder nog probeerde, Be’79-doelman Derin Beshar hield zijn doel schoon. In de laatste minuut bepaalde Sallah Eddine Allach de eindstand op 9-5.

Door dit resultaat (en resultaten van de concurrenten) klimmen de Hagenaars van de tiende naar de zevende plaats, maar staan wel met twee punten voor van nummer tien, Bristol Team uit Bergen op Zoom.