Excelsior Maassluis haalt met Samuel van der Velden eerste versterking binnen

Excelsior Maassluis heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Samuel van der Velden (foto). De 19-jarige middenvelder komt deze zomer over van sc Feyenoord en tekent op Sportpark Dijkpolder een overeenkomst voor de duur van één seizoen, dus tot medio 2025.

Van der Velden begon met voetballen bij ASWH, waar hij alle jeugdteams doorlopen heeft. In Hendrik-Ido-Ambacht maakte hij al op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht. In zijn eerste seizoen kwam hij tot zestien wedstrijden in de Tweede Divisie om een jaar later liefst dertig duels in de Derde Divisie te spelen. Het huidige seizoen is Van der Velden basisspeler bij Vierde Divisionist sc Feyenoord.

Veelzijdig

Van der Velden over zijn overstap naar Excelsior Maassluis op de clubsite van de Tricolores: ,,Ik ben een middenvelder die zowel verdedigend als aanvallend kan denken. Daarnaast beschik ik over veel loopvermogen, duelkracht en kan ik een pass geven met zowel mijn linker- als rechterbeen. Ook het geven van een assist of het maken van een doelpunt is mij niet vreemd.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder