Wesley Epskamp na dit seizoen weg als hoofdtrainer van RKDEO

Aan het einde van dit lopende seizoen komt er een einde aan het dienstverband van Wesley Epskamp (foto) als hoofdtrainer mannen bij RKDEO. Dat is een mededeling die de club liever niet had willen doen. Epskamp startte bij RKDEO als jeugdtrainer en had achtereenvolgens de O15, O17 en O19-selecties onder zijn hoede.

Hij kon in die jaren met zeer talentvolle lichtingen werken. Vervolgens combineerde hij een rol als Hoofd Opleidingen met die van assistent-trainer bij RKDEO. Vanaf het seizoen 2019-2020 is Wesley Epskamp actief als hoofdtrainer van de mannenselectie. Een periode van vijf succesvolle seizoenen.

Positief

Na topklasseringen in de eerste drie seizoenen in de tweede klasse, loodste hij de hoofdmacht van RKDEO in juni 2023 met een promotie via de nacompetitie naar de zaterdag eerste klasse. En in die zeer zware poule doet RKDEO na dertien speelrondes zeer goed mee op een tweede plek en miste op maar één punt verschil de eerste periodetitel. Bestuur en TC van RKDEO zijn zeer positief over de rol die Wesley Epskamp hierin had.

Trainerscursus

Dan is de vraag natuurlijk: waarom stopt het dienstverband? Wesley Epskamp beschikt op dit moment als trainer niet over een UEFA A-licentie, die op het niveau van de eerste klasse vereist is. Vanwege de promotie uit de tweede klasse, heeft hij voor dit lopende seizoen dispensatie vanuit de KNVB. Hij heeft zich in twee achtereenvolgende seizoenen aangemeld voor de cursus UEFA-A, maar kreeg eind januari opnieuw het teleurstellende bericht dat hij niet toegelaten is. Er zijn veel meer aanvragers dan cursusplekken. En dus vervalt komend seizoen ook zijn dispensatie om het eerste van RKDEO te mogen blijven trainen en coachen. Kort na deze teleurstellende boodschap heeft Wesley Epskamp het bestuur laten weten, dat hij aan het einde van dit seizoen daarom stopt als hoofdtrainer. ,,Omdat zowel de selectie, de TC én het bestuur graag door willen met Wesley, zijn in de afgelopen weken diverse oplossingen bekeken en onderzocht. Helaas niet met het gewenste resultaat om Wesley aan te houden als hoofdtrainer van RKDEO. Een uitkomst die we met pijn in het hart zullen moeten accepteren. Noodgedwongen gaan we nu op zoek naar een vervanger die wel in het bezit is van de benodigde papieren”, aldus het bestuur van de Nootdorpse club.

 

Lees verder