Oefenvoetbal: ‘Reserveteam’ ADO Den Haag te sterk voor Quick Boys

ADO Den Haag speelde dinsdagavond in het Bingoal Stadion een ‘besloten’ oefenduel tegen Tweede Divisionist Quick Boys. De technische staf liet vooral spelers in actie komen, die tijdens de competitie minder speelminuten maken en om jonge spelers de kans te geven zich te presenteren. Twee spelers maakten hun debuut in de hoofdmacht: Devyn Payne en Enoch George. In het veld stond in ieder geval een compleet ander team, dan afgelopen vrijdag uit tegen Willem II. ADO Den Haag trok met 3-1 aan het langste eind.

Tekst: Ton Beije         |     Foto’s: Eric de Wit

Waar ADO Den Haag vrijdag tegen Willem II al snel met 2-0 achterstond, hadden de gastheren nu na zestien minuten een 2-0 voorsprong. Diep in de tweede helft werd het nog 3-0 en voormalig ADO Den Haag-speler Nick Broekhuizen bepaalde uit een strafschop de eindstand op 3-1. Broekhuizen was overigens niet de enige speler met een ADO Den Haag-verleden bij de Katwijkers. Ook Jesse Reinders, Tyrone Owusu, Hadi Erol en doelman Timon Fikkert droegen in het verleden het ADO-shirt.

Binnen drie minuten kwam ADO Den Haag op voorsprong. Lasse Vigen – met de aanvoerdersband om – kogelde van dichtbij raak in de bovenhoek: 1-0. Na dertien minuten leek Ravelino Junte te profiteren van een te zachte terugspeelbal in de Haagse defensie, maar doelman Tim Coremans was ver uit zijn doel gekomen en redde met de voet ten koste van een hoekschop. Drie minuten later was het wel raak aan de andere kant. Malik Sellouki trof met zijn inzet de paal, maar in de rebound kon Jerry van Wolfgang de bal in het lege doel tikken: 2-0. In een kil stadion gebeurde er verder tot de rust niet veel.

Na de pauze bracht Kalezic aanvaller Sofyan El Hannoudi in het veld in de plaats van Jerry van Wolfgang. El Hannoui was aan de selectie toegevoegd omdat Houwaart wegens ziekte moest afhaken. Quick Boys had vaak het initiatief en de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De Katwijkers werkten hard, maar wisten zich nauwelijks echte kansen te scheppen. In plaats van terug te komen in de wedstrijd keek Quick Boys met nog achttien minuten op de klok tegen een 3-0 achterstand aan. Jesse Reinders was zo ongelukkig zijn eigen doelman Bram Oskam (die in het veld was gekomen voor Timon Fikkert) het nakijken te geven.

Die eretreffer kwam er toch nog voor de Katwijkers. Nick Broekhuizen ging een kwartier voor tijd alleen op doelman Kilian Nikiema (hij was na een uur tussen de palen gekomen in plaats van Tim Coremans) af en werd onderuitgehaald door de international van Burkina Faso. Arbiter Niels Boel wees gedecideerd naar de stip en Broekhuizen zelf stuurde vervolgens Nikiema de verkeerde hoek in: 3-1. Vlak voor tijd moest El Hannoudi geblesseerd het veld verlaten. Bij de 3-1 stand kwam ook het laatste fluitsignaal. Op de tribune zat oud-ADO Den Haag-assistent trainer Dirk Heesen. Hij werkt tegenwoordig in België en kon nu dus een keer zijn zoon Sky Heesen in actie zien.