KNVB-districtsbeker: Avontuur eindigt voor FC Zoetermeer in Bergschenhoek

Vierdeklasser FC Zoetermeer moest op dinsdagavond op bezoek bij BVCB, dat in de eerste klasse uitkomt. Een zware tegenstander voor de ploeg van trainer Martijn de Zoete in de derde ronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker.

Vanaf de eerste minuut liet FC Zoetermeer zien dat het zich vooraf niet neerlegde bij een nederlaag. In de rommelige en onrustige beginfase van de Zoetermeerders probeerde BVCB de voetballende oplossing. In de loop van de eerste helft kwam FC Zoetermeer een aantal keer goed voor het doel van de thuisclub, maar kon de trekker niet over te halen. Halverwege de eerste helft opende BVCB de score. De 1-0 bleef tot aan de rust op het bord staan.

Afstandsschot

Na de thee begon FC Zoetermeer goed, maar door een fout achterin kon BVCB in de vijftigste minuut de 2-0 op het bord zetten. Tien minuten later scoorde Roald Houterman de aansluitingstreffer. FC Zoetermeer kon niet doorstoten en incasseerde binnen twee minuten twee tegentreffers: 3-1 en de 4-1. Tien minuten voor tijd was Dennis Wareman trefzeker met een afstandsschot op aangeven van Jessy Nauman. Kort daarna was het BVCB, de formatie van vertrekkend trainer Dick Boereboom (volgend seizoen VELO), dat de eindstand op 5-2 bracht.