Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over de competitie in de Derde Divisie waar regiogenoot Quick in uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Maar liefst zes spelers van de huidige 1e selectie van OJC Rosmalen hebben aangegeven aan het einde van dit seizoen de club te verlaten. Een aantal andere prominenten, onder wie aanvoerder Tom Wijkmans, twijfelt nog over hun toekomst op Sportpark De Groote Wielen, zo valt in het Brabants Dagblad te lezen.

Smaakmaker Mouad Hassan gaat naar competitiegenoot UNA in Veldhoven. Hij krijgt daar gezelschap van Shaquille Simmons. Een andere selectiespeler, Sam Spijkers, heeft gekozen voor een overstap naar Achilles Veen, terwijl Lex van Dijk komend seizoen het shirt van Gemert draagt. Saad Laazizi en Jeroen Keeris hebben nog geen nieuwe club gevonden, maar wel aangegeven OJS de rug toe te keren. Voorlopig is alleen spits Milan Raijmaekers, afkomstig van HVCH uit Heesch, de enige aanwinst van de competitiegenoot van Quick in de Derde Divisie. Het op een ‘veilige’ 14e plaats staande OJS is bezig aan een goede serie: van de afgelopen 10 wedstrijden werd er slechts één verloren, 4 gewonnen en 5 gelijkgespeeld.

Hoek, in de Derde Divisie ook poulegenoot van Quick, moet het zeker vier weken stellen zonder Steve Schalkwijk. De makkelijk scorende spits raakte zaterdag in de door Hoek met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen sv Meerssen geblesseerd aan zijn voet. Hij moest naar het ziekenhuis worden vervoerd waar na nader onderzoek bleek dat zijn teen uit de kom was geschoten en moest worden teruggezet, waarna de wond werd dichtgemaakt. Schalkwijk hoopt op tijd te zijn hersteld voor de derby tegen Kloetinge op 29 maart.

De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen heeft zich inmiddels met twee nieuwe spelers weten te versterken voor het komend seizoen, Reza Maipauw en Michiel De Looze. Maipauw is afkomstig van Goes en heeft in zijn jeugd onder meer bij Sparta gespeeld. De Belgische aanwinst De Looze heeft een verleden bij zowel Anderlecht als KV Mechelen en heeft zes jeugdinterlands op zijn naam staan. De huidige selectiespelers Jahrdell Constancia en centrale verdediger Gertjan Martens komen ook volgend seizoen voor Hoek uit. Eerder werd Wout den Engelsman al vastgelegd. Door een ruil met Roycel James kon de verdediger na de winterstop al aansluiten. Enkele weken geleden werd ook Rick Gort van Terneuzense Boys binnengehengeld.

Lees verder