Topper tussen Westlandia en ‘s-Gravenzande houdt gemoederen van supporters bezig

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op meerdere plaatsnaamborden in Naaldwijk andere teksten geplakt, zo valt op de website van de Westlandse Omroep Stichting (WOS) te lezen. Het dorp staat nu bekend als ’s-Gravenzande-Oost, met daaronder de tekst Westlands Grootste.

Tekst: Peter Petit

De derby Westlandia-FC ’s Gravenzande werpt haar schaduw vooruit. Het is de eerste keer dat deze wedstrijd in competitieverband wordt gespeeld. In het verleden kon dat niet, omdat Westlandia van oorsprong een zondagclub is en FC ’s-Gravenzande juist een zaterdagclub. Door het samenvoegen van het zaterdag- en zondagvoetbal zijn de clubs nu toch tot elkaar ‘veroordeeld’.

Derby

Dat der derby leeft, bleek vorige week reeds. Supporters van FC ’s-Gravenzande plakten stickers van hun club op diverse plekken op het complex van Westlandia. Ook zijn er met permanente stift teksten geschreven en waren de stroomkabels van de lichtbalk op het parkeerterrein kapotgetrokken. De actie werd overigens door het bestuur van FC ’s-Gravenzande volledig afgekeurd.

Vuurwerk

Westlandia verwacht zaterdag grote drukte, zeker omdat het zaterdagelftal ’s middags Verburch ontvangt. Het bestuur roept dan ook supporters op zoveel mogelijk me de fiets of lopend te komen. Om de doorstroom te bevorderen wordt voorafgaand aan de derby behalve bij de hoofdingang bij het parkeerterrein ook de tweede ingang ter hoogte van atletiekvereniging Olympus’70 geopend. Het meenemen en/of afsteken van vuurwerk is verboden. Alcohol drinken mag alleen in de kantine of op het terras.

Heenwedstrijd

De heenwedstrijd op het Juliana Sportpark eindige op 23 september van het vorige jaar in een 3-0 zege van FC ‘s-Gravenzande. Het is zaterdag sowieso Derby Day in het Westland, want naast Westlandia (zo), staat op sportpark De Hoge Bomen ook Westlandia (za)-Verburch op het programma. In Kwintsheul neemt Quintus het in de vierde klasse D op tegen vv Maasdijk.

Bij alle drie de duels is een fotograaf van Haaglanden Voetbal present.

Lees verder