Warming-Up 4e klasse A/D: Heuse ‘derby zaterdag’ in 4D met Quintus-Maasdijk en RVC Celeritas-Vredenburch

In de vierde klasse A zou Stompwijk’92 zo maar eens kunnen profiteren van de mindere vorm van SJZ, momenteel een team in verval. In 4D staan maar liefst twee derby’s op het, bescheiden (vier duels) programma. Maasdijk neemt het in Kwintsheul in een regioderby op tegen Quintus. In Rijswijk staat een echte ‘fietsderby’ op het programma. De spelers van Vredenburch kunnen de 4,4 kilometer tussen het Julialaantje en het Prinses Irene Sportpark makkelijk fietsend afleggen.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Na twee weken zonder competitieverplichtingen wacht Stompwijk’92 het duel tegen SJZ. Na een uitstekende tweede plek rond de afgelopen feestdagen loopt het niet meer zo goed bij de Dorpers uit Zoeterwoude. Sinds de start van de tweede helft van de competitie verloor het team van hoofdtrainer Kevin Bos alle drie de wedstrijden, waardoor de winnaar van de eerste periodetitel gezakt is naar de vijfde plek. Beter nieuws is er te melden over Stompwijk’92, dat de laatste twee lastige competitiewedstrijden, tegen Roodenburg (1-3) en Oegstgeest (2-0) won. Ondanks de 0-7 overwinning eerder dit seizoen op het terrein van Stompwijk is SJZ meer dan gewaarschuwd.

4e klasse D

De laatste competitiewedstrijd van DHL dateert alweer van begin deze maand. De qua leeftijd jeugdige brigade van hoofdtrainer Tayyab Chaudry (foto) verraste toen vriend en vijand door het op papier sterker geachte Quintus met maar liefst 4-0 te verslaan. Tegen hekkensluiter Deltasport moet DHL de goede vorm voort kunnen zetten. De Delftenaren hebben nog een appeltje te schillen met de Waterweg-bewoners, de eerste competitiewedstrijd eind september van het afgelopen jaar eindigde namelijk in een 1-2 overwinning voor Deltasport, tot nu toe de enige competitiezege van de Vlaardingers.

Lijfsbehoud

Voor MSV’71 wacht zaterdag de uiterst belangrijke wedstrijd tegen SEP. Bij winst doen de Maassluizers goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse. Sport en Plezier (SEP) neemt met 12 punten uit 11 duels een veilige zevende plaats in om de ranglijst in 4D. Bij winst nadert MSV’71 naaste concurrent SEV tot op één punt en wordt de achterstand op SEP verkleind naar drie punten. De bezoekers uit Delft wonnen de heenwedstrijd met 3-1, mede dankzij twee treffers van de makkelijk scorende sterkhouder Marco van Blitterswijk. De ziekenboeg van het team van de aan het eind van dit seizoen bij MSV’71 vertrekkende hoofdtrainer Paul van Loenen is inmiddels behoorlijk leeggestroomd. Tegen SEP kan de ploeg dan ook bijna op volle oorlogssterkte aantreden. Afgelopen zaterdag won MSV’71 de oefenwedstrijd tegen het sterke Nieuwenhoorn 2 met 1-0, een resultaat waar het team vertrouwen uit kan putten.

‘Hel van de Heul’

Derby Day in het Westland met maar liefst drie derby’s. In de schaduw van de kraker tussen Westlandia en FC ’s-Gravenzande reist Maasdijk af naar de ‘Hel van de Heul’ om het daar in een heuse regioderby op te nemen tegen Quintus.  De laatste zege van Quintus dateert alweer van eind januari toen Deltasport met 0-3 werd verslagen. Vervolgens volgden verliespartijen tegen DHL en Vredenburch. Maasdijk beschikt in doelman Lars Veenman over een uitstekende sluitpost, die samen met Hylke van der Burg van titelpretendent FC Zoetermeer na elf duels de minste doelpunten, negen, tegen heeft. Sinds 2010-2011 toen werd begonnen met het bijhouden van de onderlinge balans tussen beide teams, is deze derby zevenmaal in competitieverband gespeeld. Van deze wedstrijden werden er drie gewonnen door Quintus en één door Maasdijk. De overige drie duels eindigen in een gelijkspel. Bij winst passeert Maasdijk VDL, dat momenteel met 25 punten twee punten meer heeft dan de Maasdijkers, maar wel twee duels meer heeft gespeeld.

‘Haags luchtje’

Ook in Rijswijk staat met RVC Celeritas – Vredenburch een derby op het programma, maar voor de meeste Rijswijkse voetballiefhebbers bestaat er maar één echte lokale derby: Semper Altius tegen Vredenburch. Ondanks de toevoeging RVC (Rijswijkse Voetbal Club) hangt er, volgens echte Rijswijkers nog teveel een Haags ‘luchtje’ aan ‘traditionsverein’ Celeritas, dat ook maar pas sinds het seizoen 2018-2019 na een lang verleden in Den Haag, domicilie in Rijswijk koos. RVC Celeritas heeft een positief gevoel overgehouden aan de 9-2 zege in een oefenwedstrijd tegen een verzwakt VCS. In het met een keepersprobleem kampende RVC Celeritas stond in deze wedstrijd Brian de Wolf, normaal veldspeler, in het doel en maakte Rick van Ravesteijn zijn debuut als linksback. Met vijf punten uit elf wedstrijden staat RVC Celeritas op een nacompetitieplek.

Bij tegenstander Vredenburch is iedereen fit en aanwezig. Na een vrij weekeinde is iedereen binnen selectie en staf gebrand om door te gaan met dat waar zij mee bezig waren, winnen. Bij een, verwachte, zege neemt Vredenburch de koppositie van het competitievrije FC Zoetermeer over. In de inhaalwedstrijd tegen Quintus maakte vooral de supersnelle rechterspits van Vredenburch, Erwin Kruit, indruk.

Lees verder