Warming-up 4e divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,We moeten keihard werken voor een goed resultaat”

RKAVV had kansen op meer, maar kwam vorig weekend in Leerdam bij LRC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zaterdag krijgt de ploeg van trainer Peter Klomp (foto) op de Kastelenring bezoek van RVVH. De formatie uit Ridderkerk heeft vijf punten minder verzameld dan RKAVV.

Tekst: Ton Beije

Toch was trainer Peter Klomp niet echt ontevreden over het resultaat. ,,We hadden iets te veel onnodig balverlies met name op het middenveld en in de voorste linie, waardoor diverse kansrijke momenten door onszelf werden verprutst. Verdedigend was het stabiel en er is hard gewerkt. Het gelijke spel gaf de verhoudingen aardig weer.”

Compact

Zaterdag dus de thuiswedstrijd tegen RVVH. Wat herinnert Klomp zich van het uitduel? Hij: ,,Uit hebben we redelijk compact gespeeld, gaven weinig weg en maakten we goed gebruik van de ruimtes. We zaten destijds in een zeer goede fase qua uitslagen, hopelijk krijgen we die vorm snel weer te pakken.”

Kijkend naar de ranglijst moet er zaterdag gewonnen worden, om weg te blijven van de ploegen onderin. RVVH staat nu op vijf punten. Peter Klomp: ,,Klopt helemaal en heb ik weinig aan toe te voegen. Maar de praktijk heeft ons inmiddels wel geleerd, dat het in deze competitie tegen geen enkele tegenstander makkelijk is. We moeten er zelf staan en keihard werken voor een goed resultaat.”

Aansluiten

Bovendien, winnen betekent voor RKAVV ook weer aansluiten bij de middenmoot. Klomp: ,,Alles zit dichtbij elkaar. Wij zijn nu de onderkant van de middenmoot, maar win je twee keer, dan behoor je weer tot de bovenkant. Het belangrijkste is dat we ons goed nestelen in de middenmoot, daarvoor is een overwinning zaterdag hard nodig.”

Klomp gaat ervan uit zaterdag over een fitte selectie te beschikken. ,,Het is nog geen zaterdag en er kan nog van alles gebeuren, maar voor nu hebben we de groep aardig compleet.” Het eerste fluitsignaal op de Kastelenring klinkt om half vier.

Lees verder