Warming-up 3D: Topduel voor HVC’10, Lyra hoopt haar positie te verstevigen

Alle ogen zullen gericht zijn op het topduel tussen koploper Excelsior’20 en achtervolger HVC’10. Lyra staat op een derde plek en moet langs bij laagvlieger DVO’32.

Tekst: Roland van der Linden

Excelsior’20 heeft een flinke voorsprong van zeven punten op HVC’10, dat op de tweede plaats staat. De teams ontmoeten elkaar in Hoek van Holland. Voor de ploeg van trainer John de Ronde (foto) is het dus noodzakelijk om de winst te pakken om de afstand met de Schiedammers niet bijna onoverbrugbaar te laten worden.

Uitduel

Lyra volgt HVC’10 op een punt en zal hopen naar een tweede plaats te kunnen klimmen. De ploeg van trainer Martin de Mooij speelt een uitduel in Vlaardingen. DVO’32, dat op een voorlaatste plaats staat, moet een te nemen obstakel voor Lyra zijn.

Als MVV’27 wil gaan voor een plek in de nacompetitie kan de ploeg uit Maasland zich niet te veel misstappen veroorloven. De equipe van Hakan Copur speelt een lastig uitduel bij middenmoter Kethel-Spaland, dat drie punten achterstand heeft op MVV’27.

Angstvallig

Naaldwijk moet angstvallig achterom kijken en treft in CWO geen makkelijke tegenstander. De Naaldwijkers moeten winnen om achtervolgers Meeuwenplaat en OVV niet de kans te geven om Naaldwijk dieper in de problemen te duwen.

Lees verder