MVV maakt alleen nog kans op Bronzen Kampioensschild  KKD bij zege op ADO Den Haag

MVV Maastricht reist vandaag met een fitte selectie naar Den Haag voor het treffen tegen de club waar hoofdtrainer Maurice Verberne (foto) als speler van 2001 tot met 2004 volgens eigen zeggen mooie tijden beleefde. De Brabantse trainer van MVV is vooral tevreden over het spel van de laatste weken van de 31-jarige routinier Bryan Smeets.

Tekst: Peter Petit

,,Bryan is voor ons van grote waarde, niet alleen als trainer, maar ook bij het coachen tijdens de wedstrijd van zijn medespelers. Bryan laat zien veel ervaring te hebben.”  Hoe belangrijk Smeets is blijkt uit zijn statistieken. Smeets was in de tot nu toe in dit kalenderjaar gespeelde wedstrijden van MVV bij 8 doelpunten betrokken met 5 goals en 3 assists, meer dan iedere andere speler in de KKD.

De ploeg uit het uiterste zuidelijke puntje van ons land doet, net als ADO Den Haag, nog mee in de strijd om de derde periodetitel. De Sterrendragers gaven afgelopen speelronde in de slotseconden de overwinning weg tegen Jong PSV (3-3) en morsten daarmee dure punten. De ploeg van Verberne weet dat het alleen met een overwinning nog kans maakt op het Bronzen Kampioensschild.

Scorende ploeg

MVV is de meest scorende ploeg van de KKD in 2024. Dit kalenderjaar scoorde de ploeg 2,8 keer per competitieduel, voor de winterstop was dit nog 1,5 goal per duel. In totaal scoorde MVV dit kalenderjaar 17 keer, tegen ADO Den Haag 16 keer, waarmee het de één na meest scorende KKD-ploeg in 2024 is.

Jeroen Manschot is bij dit duel de scheidsrechter van dienst. Hij wordt daarbij geassisteerd door Don Frijn en Rens Bluemink. Vierde official is Eric van der Vaart. De aftrap vanavond in het Bingoal Stadion is om klokslag 20.00 uur.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder