Warming-up 3e Divisie B: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Niet moeten, maar willen winnen is het vertrekpunt”

Quick moest vorig weekend de punten achterlaten in Veghel bij Blauw Gee’38. De formatie van trainer Paul van der Zwaan (foto) ging in Brabant met 2-0 onderuit. Zondag ontvangt Quick op Nieuw Hanenburg OJC Rosmalen, dat gelijk speelde tegen Sportlust’46 (0-0). OJC Rosmalen heeft één punt minder dan Quick, maar ook een duel meer gespeeld. De Haantjes kunnen dus ruimer op afstand komen van de Brabanders.

Tekst: Ton Beije

,,De wedstrijd tegen Blauw Geel was een weergave waarin we momenteel zitten”, zegt Quick-trainer Paul van der Zwaan. ,,Het was niet slecht, maar onvoldoende om op dit niveau resultaat te behalen. We hadden niet dat extra dat we nodig hebben. We hebben de wedstrijd met beelden goed nabesproken. Beelden liegen niet, het zat hem meer in het tekort aan energie, die we konden brengen dan in gebrek aan kwaliteit. Het is ook niet dat we niet willen, maar we misten net dat extra’s dat ons vaak brengt dat noodzakelijk is. We realiseren ons dat ook. We hebben de afgelopen week ook heel goed en bewust hard getraind om dat weer aan te boren.”

Duelkracht

Dan het duel zondag thuis tegen OJC Rosmalen. Van der Zwaan: ,,OJC aanstaande zondag is het moment om weer te laten zien dat we wel degelijk in staat zijn op dit niveau goede resultaten te halen. Dan zullen we wel duelkracht en de absolute wil om te winnen moeten laten zien. OJC is een ploeg in goeden doen. In de heenwedstrijd zaten ze duidelijk in een mindere periode. Wij hebben potentieel de kwaliteit, maar zullen het in de praktijk zondag moeten laten zien. Ik heb daar vol vertrouwen in, zeker na de afgelopen trainingsweek.”

Winnen

Kijkend naar de ranglijst moet er zondag ook gewonnen worden om OJC Rosmalen op afstand te houden. Van der Zwaan: ,,Wedstrijden MOETEN winnen op basis van de ranglijst heeft nooit een positieve uitwerking. Wedstrijden WILLEN winnen is het vertrekpunt. Moeten winnen geeft onzinnige externe druk, willen winnen intrinsieke motivatie. Iedere wedstrijd gaat om winnen, onafhankelijk tegen wie en de plaats op een ranglijst.”

Van der Zwaan kan over een brede selectie beschikken. Hij: ,,Iedereen is weer redelijk fit en op de been. We hebben weer een brede groep en dat is mooi. Alleen Pacho is voor familie in het buitenland.”

Lees verder