Warming-up 2e Divisie: John Blok: ,,Grootste deel spelers ook volgend seizoen bij Scheveningen actief”

Het zit Scheveningen na de winterstop niet mee. Enkele zware tegenstanders op rij en ook vorig weekend uit tegen het zeker niet zwakke De Treffers (de nummer twee) kreeg Scheveningen niet het verdiende punt, maar moest met een nipte 2-1 nederlaag huiswaarts keren. Zaterdag, thuis tegen Jong Sparta, nieuwe kansen.

Tekst: Ton Beije

Trainer John Blok (foto) over dat duel in Groesbeek: ,,Het was natuurlijk ontzettend zuur, dat we zaterdag niet een dik verdiend punt aan die wedstrijd hebben overgehouden. Zeker de eerste helft waren de beste en meeste kansen voor ons, maar ga je uiteindelijk toch gewoon met 1-1 rusten. De tweede helft hadden we het wat lastiger zonder echt in de problemen te komen. Dat de 2-1 dan vlak voor tijd uit een eigen doelpunt ontstaat doet dan wel even pijn.”

Geluk

Toch is het voetbal van Scheveningen zeker acceptabel tot goed, maar vaak ontbreek het beetje geluk regelmatig om de broodnodige punten te pakken. Vreet dat aan de ploeg? Blok: ,,Dat zeker niet. Eigenlijk spelen we met de week beter, maar het gaat toch uiteindelijk om doelpunten maken en wedstrijden winnen. Zaterdag zat het niet mee, maar verzuimen we zelf ook twee tot drie grote kansen te verzilveren. Daarnaast helpt het ook weer niet dat we het eerste doelpunt ook wel weer heel simpel tegen krijgen.”

Afspraken

Drie spelers die tussentijds zijn vertrokken, signalen van spelers die na dit seizoen naar elders trekken. Hoe gaat de groep en jij daarmee om? Brengt dat onrust of merk je daar weinig van? Blok: ,,Dat spelers tussentijds een stap maken of aan het einde van het seizoen (moeten) vertrekken hoort nu eenmaal bij het spelen in de Tweede Divisie met de daarbij horende regelingen. Dat speelt meer dan in het verleden, maar dat geldt voor spelers die graag voor Scheveningen komen spelen ook. Van de huidige spelersgroep is van bijna iedereen bekend waar ze komend seizoen spelen, dus dat is geen issue meer. Het gaat om dit seizoen en de afspraken die daarover gemaakt zijn. Dat zie je ook duidelijk terug aan de manier waarop er gespeeld en getraind wordt.”

,,Met het oog op de vertrokken spelers is het fijn dat we de selectie nog hebben kunnen aanvullen met Tom Beugelsdijk en Huseyin Dogan”, gaat Blok verder. ,,Gelukkig is het daarnaast ook zo dat veruit het grootste gedeelte van de spelers ook volgend seizoen weer voor Scheveningen speelt.”

Lastig inschatten

Zaterdag komt Jong Sparta op bezoek. Wat herinner je je van de uitwedstrijd, al kan er nu wel weer een heel ander team staan? ,,Spelen tegen Jong BVO’s is nooit makkelijk en altijd lastig om in te schatten”, weet John Blok. ,,In de uitwedstrijd maakten we het onszelf eigenlijk onnodig moeilijk en hadden we de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien. Hoe Sparta het zaterdag invult zal van de beschikbare spelers afhangen, maar de manier van spelen zal niet heel veel veranderen.”

Hoe staat het met het beschikbare spelersarsenaal?  ,,Er zijn nog wat kleine blessures, maar de groep is, voor zover mogelijk, redelijk compleet. Morgen kijken we of iedereen ook fit genoeg is om te starten”, die om half drie het beginsignaal hoort klinken van de ontmoeting tegen Jong Sparta.

Lees verder