4e klasse D: Harde hand trainer Huib van Oostrom Soede zichtbaar bij RVC Celeritas

In 4D startte gedeeld koploper Vredenburch als grote favoriet in de Rijswijkse derby tegen RVC Celeritas, maar de brigade van hoofdtrainer Remco Torken kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De andere derby in deze groep, die tussen Quintus en Maasdijk eindige ook onbeslist. DHL had geen kind aan degradatiekandidaat Deltasport en MSV’71 pakte de broodnodige punten tegen SEP

Tekst: Peter Petit         |       Foto’s: Sabine van Oosten en Ron Heinen

Deltasport-DHL

Alle drie de doelpunten vielen in dit duel in de eerste helft. Voor DHL troffen Jesse Keizer, Samy Rehman en Sem Brinkers doel. Het was de vierde achtereenvolgende keer dat Deltasport in de competitie met drie doelpunten verschil verloor. DHL, zesde op de ranglijst, is aan een opvallend goede serie bezig. Van de laatste vijf duels werden er drie gewonnen, eenmaal verloren en één keer gelijkgespeeld.

Quintus-Maasdijk

De thuisploeg kwam tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong dankzij Dylan de Brabander. Dit was tevens de ruststand. Nog geen vijf minuten na de theepauze scoorden de Maasdijkers van hoofdtrainer Dennis van den Steen de meer dan verdiende gelijkmaker. Uit een corner van Nikki Krouwer kopte Nick van Vliet het leer achter de uitstekende goalie Lars Veerman van Quintus: 1-1. (Foto’s   Ron Heinen)

MSV’71 – SEP

MSV’71 behaalde tegen SEP een belangrijke 3-1 zege in de strijd om lijfsbehoud. Bij de rust stond de ploeg uit Maassluis al met 2-0 voor. Voor de thuisploeg scoorden Matthijs Jansen, terug van langdurige blessure, en Rogier Pon. Al snel in de wedstrijd liep SEP tegen een door de scheidsrechter wel heel makkelijk gegeven penalty op, waardoor de Delftenaren totaal van slag waren. Hier werd door MSV’71 handig gebruik van gemaakt. Tot overmaat van ramp moest SEP het in het vervolg van het duel met een man minder doen, nadat Noah Keus ‘rood’ kreeg na een bikkelharde overtreding. (Foto’s: Sabine van Oosten)

In de tweede helft zagen de toeschouwers een beter en scherper SEP in actie, resulterend in de 2-1 op naam van Didier van Geenen. SEP speelde veelvuldig de lange bal en probeerde de druk erop te houden. Het team van hoofdcoach Marcel de Letter ging voor de gelijkmaker, maar het was MSV’71 dat in de tachtigste minuut met een vrije trap de deur op slot gooide, doelpuntenmaker wederom Matthijs Jansen en einduitslag 3-1. MSV’71 nadert concurrent SEV, dat dit weekeinde niet in actief hoefde te komen, tot op één punt.

RVC Celeritas – Vredenburch

Een grote verrassing bij de derby in Rijswijk waar de harde hand van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede al aardig zichtbaar begint te worden. Bovenal een leuke wedstrijd voor het publiek, met veel doelpunten. Vredenburch was na het eerste fluitsignaal sterker, maar niet gevaarlijker. Het was de thuisploeg die de 1-0 scoorde. Simon Millort trof op aangeven van Fernando Couvreur doel: 1-0. Lang konden de bewoners van het Prinses Irene Sportpark echter niet op hun lauweren rusten, want de buren van Vredenburch scoorden kort na de 1-0 alweer de gelijkmaker via Alex Jacobs. Deze 1-1 was tevens de ruststand.

Stiftje

In de tweede helft een goed startend Vredenburch, dat na een prachtig doelpunt van Rico Deekman, stiftje over doelman Brian de Wolf van Celeritas, op 1-2 kwam. Niet veel later kwamen de gasten op 1-3 nadat een vrije schop vanaf de zijkant door Gijs van der Meulen werd binnengekopt. Maar in plaats dat de kopjes bij RVC Celeritas gingen hangen, toonde de ploeg juist veerkracht. Sami Bousatta bekroonde een goede actie van hemzelf met een mooi schot: 2-3. Het geloof was weer helemaal terug bij de thuisploeg en plotseling was de angst voor Vredenburch verdwenen. De spelers van RVC Celeritas voelden de twijfels bij Vredenburch, resulterend in de gelijkmaker van Bencho: 3-3. Dezelfde Bencho kreeg nog de kans zijn team naar de overwinning te schieten, maar op de doellijn miste hij deze mogelijkheid. Hij kreeg de bal tegen zijn hak in plaats van zijn voet, waardoor de bal er op wonderbaarlijke wijze niet inging. In blessuretijd was er nog een rode kaart voor Alex Camacho Mas, die te laat was en de bal niet speelde. Het laatste woord was voor Vredenburch dat nog kansen kreeg uit een vrije trap en een corner, maar het bleef bij 3-3.