3e klasse D: Belangrijke zege HVC’10 tegen Excelsior’20, Lyra laat kostbare punten liggen

In 3D waren alle ogen gericht op het topduel tussen de nummer 2, HVC ‘10 tegen de nummer 2, het Schiedamse Excelsior’20. Dankzij een 3-2 overwinning verkleinde de Hoekers de achterstand op de koploper tot een nog te overbruggen verschil van 4 punten. Lyra stelde teleur door in Vlaardingen tegen degradatiekandidaat DVO’32 niet verder te komen dan een 2-2 remise. MVV’27 deed goede zaken door in Schiedam met 0-2 van Kethel Spaland te winnen, vv Naaldwijk was kansloos tegen CWO (3-0), waardoor het nog steeds op een nacompetitie plek staat.

Tekst: Peter Petit

DVO’32 – Lyra

Een teleurstellend resultaat voor Lyra dat dure punten verspeelde bij laagvlieger DVO’32. Na vijf minuten kwam Lyra nog wel op een voorsprong. Een indraaiende corner werd bij de tweede paal ongelukkig door DVO’32 speler Kyan Zwandeveld in eigen doel gewerkt 0-1, tevens stand bij de rust. In minuut zestig kwam de thuisploeg op gelijke voet, doelpuntenmaker Pascal Moller.  Tim Kievit zette niet veel later de thuisploeg zelfs, op een 2-1 voorsprong, maar op de valreep scoorde Robin Vijverberg nog de 2-2 voor Lyra, waardoor een deceptie werd voorkomen.

HVC’10 – Excelsior’20

Een wedstrijd waarin alle doelpunten, vijf in totaal, in de tweede helft werden gescoord, drie door HVC’10 en twee door Excelsior ’20. Na een grote kans voor Excelsior’20 was het toch de thuisploeg die de leiding nam door een treffer van Mitchell Bouwhuis op aangeven van Jorno Reurink (foto). Twee minuten later kwamen de Hoekers op 2-0 na eigen doelpunt van Excelsior’20 van Dalton Dabo die een voorzet van Dave Kram binnengleed. De thuissupporters op de Rondgang gingen helemaal los toen Jorno Reurink scoorde en binnen vijf minuten voor een 3-0 voorsprong voor HVC’10 zorgde. De gasten kwamen in de 79e minuut nog wel terug. Een vrije trap van Vince Timmers werd van richting veranderd, waarna de doelman van HVC’10 kansloos was. In de 82ste minuut was het wederom Vince Timmers die scoorde en de 3-2 eindstand bepaalde, waardoor de winst in deze topper naar de thuisploeg ging. Excelsior’20 is nog wel lijstaanvoerder met 34 punten, maar voelt de hete adem van achtervolger HVC, 30 punten, in haar nek.

Kethel Spaland – MVV’27

MVV’27 maakte in dit duel geen misstap in de strijd om een begeerde plek in de nacompetitie. De toeschouwers bij de wedstrijd moesten wel lang wachten voordat er eindelijk gescoord werd. MVV’27 opende de score, dankzij een treffer van Dennis Louter in de 52e minuut. Huib van Barneveldt bepaalde de eindstand in de 71e minuut op 0-2.

CWO – Naaldwijk

De Naaldwijkers keken in deze wedstrijd tegen een bepaald niet makkelijke tegenstander al na zeventien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Naaldwijk begon goed aan de tweede helft, maar was het toch CWO dat de 2-0 scoorde. Het werd in de slotfase zelfs nog 3-0, tevens de eindstand van dit duel.

(Foto: Mischa Keemink, Waterwegsport.nl)