3e klasse B: Elfde overwinning Graaf Willem II VAC, belangrijke winst voor Ariston’80

In de titelstrijd boekte lijstaanvoerder Graaf Willem II VAC in eigen huis een benauwde overwinning op Concordia. Ook Wilhelmus was aan de winnende hand. Full Speed werd eenvoudig aan de kant geschoven. Ariston’80 klom naar de elfde plek na een zege op HMSH. PGS/VOGEL versloeg Laakkwartier.

Graaf Willem II VAC – Concordia

In een gelijk opgaand duel ging Graaf Willem II VAC met een 1-0 voorsprong de rust in. Jacky Adam schoot de koploper acht minuten voor de thee aan de leiding. Na de hervatting leidde een fout aan de kant van Concordia de 2-0 in. Laurens Bentvelzen tekende voor het tweede doelpunt van de thuisploeg. Concordia werkte daarna keihard en kwam terug in het duel via Kai de Vroege. In het laatste kwartier kwam de ploeg uit Delft nog dicht bij de gelijkmaker, maar kon deze niet produceren. Het bleef bij 2-1 op de Roggewoning.

HMSH – Ariston’80

In de strijd om weg te komen uit de onderste regionen boekte Ariston’80 een nuttige overwinning op HMSH. Emre Polat schoot de Haagse thuisploeg nog wel naar een 1-0 voorsprong, maar nog voor de theepauze was de stand al 1-2. Sam Randeraad en Jorge Bonekamp waren trefzeker voor de studenten. Dankzij een doelpunt van Rodensio Frederik kwam HMSH weer op gelijke hoogte, maar Jesper Kloeke besliste het duel definitief in het voordeel van Ariston’80: 2-3.

Full Speed – Wilhelmus

Een oppermachtig Wilhelmus was een maatje te groot voor de Delftse tegenstander.  Al bij de rust was het duel beslist. De ploeg van trainer Piet Gelauf jr. (foto) ging aan de thee met een 0-3 stand op het scorebord. In de tweede helft kon Wilhelmus nog een treffer aan haar totaal toevoegen. Cedrick Aké, Josh Smart, Brandon Poncin en Phiras Chehoudi zorgden voor de 0-4 victorie.

Laakkwartier – PGS/VOGEL

Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Laakkwartier de eerste grote kans van het duel, maar de bal kon niet in het doel worden geschoten door Chris Offerman. Laakkwartier was daarna de bovenliggende partij, maar het waren de bezoekers die leiding konden nemen door een treffer van Danny Plugge uit een vrije trap. In het tweede bedrijf kwam Laakkwartier na zeven minuten al op gelijke hoogte. Een bal van Chris Offerman werd door Timon Nunes goed afgerond: 1-1. Het duel leek op een 1-1 eindstand af te steven, maar in de slotminuut greep PGS/VOGEL alsnog de volle buit. Glenn Plum schoot de 1-2 binnen.