3e klasse A/B: BSC’68 onderuit, zwaarbevochten overwinning Schipluiden

In 3A leed BSC’68 een dure nederlaag tegen ESTO. Alle andere concurrenten in de titelstrijd boekten wel een zege. Schipluiden boekte een kleine overwinning op Blauw-Zwart en staat nog steeds tweede. DSVP klom naar het linkerrijtje door winst op DWO. KMD was te sterk voor Duindorp sv.

3e klasse A

ESTO – BSC’68

BSC’68 begon slap aan het duel en kreeg binnen tien minuten twee treffers om de oren. De bezoekers kregen daarna meer grip op de wedstrijd en kreeg kansen om te scoren. Uit een aanval over meerdere schijven werd Roel van der Valk het strafschopgebied ingestoken. De BSC’68-speler schoot daarna de bal tegen de keeper aan. Na een voorzet van Falco Henzen werd Thijs de Ruiter in de zestienmeter onderuitgehaald. De arbiter wees naar de stip, maar de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter nam dat signaal over. In de tweede helft zocht BSC’68 na wat aanpassingen de aanval en moest ESTO vooral tegenhouden. Uiteindelijk werd het toch nog 3-0 na slecht verdedigen.

3e klasse B

Blauw Zwart – Schipluiden

Schipluiden moest flink aan de bak om het duel tegen Blauw-Zwart in winst om te zetten. De equipe van trainer Jeroen Hoefnagel besliste het duel in haar voordeel door een treffer vlak na rust van rechtsback Twan Lansbergen, die een volley van vijfentwintig meter in de verre hoek plaatste: 0-1.

DWO – DSVP

In de blessuretijd van de eerste helft opende hekkensluiter DWO de score via Gennaro Rosalia. Na rust stelde DSVP orde op zaken. De mannen van trainer Alex van der Harst (foto) bogen de 1-0 achterstand om in een comfortabele 1-4 overwinning. Yasien Abdelaal, Edward Jones, Bauke Beerda (penalty) en Levi Bachnoe waren scherp in de afwerking namens DSVP. De wedstrijd werd na het toekennen van de strafschop nog tien minuten stilgelegd na protesten van DWO.

Duindorp sv – KMD

Op Houtrust boekte KMD een nuttige overwinning op Duindorp sv en klom naar de vijfde positie. De Wateringers gingen de rust in met 0-1 voorsprong door een doelpunt van Renzo Nieuwveld. Na de doelwisseling kon KMD de score verdubbelen. Jack van der Knaap nam de 0-2 voor zijn rekening.