2e klasse C: HVV mengt zich in titelstrijd na ruime overwinning op Nieuwkoop

Met een duidelijke overwinning op Nieuwkoop nestelde HVV zich vlak achter de koplopers VUC en DONK. De Kroonleeuwen profiteerden van het gelijke spel van DONK tegen FC Oudewater en hebben nu nog maar een punt achterstand op het tweetal.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Patrick Gorlee

HVV had een uitstekende start tegen Nieuwkoop. Al na drie minuten werd een bal van Max Hagemann door Connor Coward in de touwen gewerkt: 0-1. Acht minuten later was het opnieuw raak voor de Haagse ploeg die heer en meester was in het eerste half uur. Opnieuw was Coward de doelpuntenmaker: 0-2. Nu kwam de voorzet van Alex Burghouwt die met een half uur op de klok ook Boris Gorlee in staat stelde om met een fraaie volley te scoren: 0-3. Het spel van HVV zakte daarna wat terug.

In de tweede helft was het spel onrustig en ging op en neer. Pas zes minuten voor het eindsignaal kon HVV het net weer vinden. Uit een hoekschop van Joppe van der Bruggen kon Casper McLean de bal het doel in knikken: 0-4. Twee minuten later kreeg Nieuwkoop een strafschop. Thijs van der Zon schoot vanaf elf meter de 1-4 eindstand op het bord.