1e klasse C: RKDEO ontloopt nederlaag door treffer vlak voor tijd

sv Den Hoorn leek voor eigen aanhang een kostbare overwinning binnen te halen tegen titelkandidaat RKDEO. Lang stond de ploeg namelijk op voorsprong. Het venijn zat in de staart en in de slotfase kwam RKDEO alsnog langszij: 1-1.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In het eerste kwartier waren de eerste wapenfeiten voor sv Den Hoorn. Remo de Vroege zag een inzet voorlangs het RKDEO-doel gaan en na een kwartier verdween een kopbal na een hoekschop naast het Nootdorpse doel. Pas na een half uur kon RKDEO iets terug doen, maar het was niet meer dan een schotje van Irian Boeschoten, dat een eenvoudige prooi werd voor sv Den Hoorn-doelman Erwin van der Windt.

Vlak daarna een goede voorzet van Sven van Noppen van de bezoekers, maar Jazz Vermeer verscheen net te laat voor het vijandelijke doel. Vlak voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding. Door een mistrap van RKDEO-verdediger Youni de Bruin, kwam Rayen Clemensia van sv Den Hoorn in balbezit, dribbelde richting achterlijn en trok de bal terug, waarna Mohamed Ouhammou vanaf de zestienmeterlijn raak kon schieten: 1-0. Met die stand brak ook de rust aan.

Na tien minuten moest sv Den Hoorn-goalie Van der Windt in actie komen. Na een uitbraak van Olaf Kramer, kwam de bal bij Sven van Noppen, die de bal niet lekker raakte, maar door een ‘vreemde stuit’ moest Van der Windt toch nog in actie komen. Na dik een uur een incident met sv Den Hoorn-speler Guy van Weij, waarop arbiter Maarten Streef de wedstrijd even stil legde. Verzorgers van sv Den Hoorn en RKDEO renden het veld op. Na enkele minuten ging Van Weij ondersteund naar de kleedkamer en terwijl de wedstrijd voortging, werd Van Weij afgevoerd naar het ziekenhuis ter controle.

Een kwartier voor tijd een tweetal gevaarlijke hoekschoppen van de gastheren. De eerste werd over gekopt en bij de tweede greep doelman Huub Koning van RKDEO tijdig in. Aan de andere kant belandde een schot van Olaf Kramen vanaf de rand van het strafschopgebied op de vuisten van doelman Van der Windt. Met nog zes minuten op de klok een kans voor Robin Schaareman van RKDEO, maar de actie leverde niet meer dan een hoekschop op. RKDEO mocht vervolgens driemaal een corner nemen, maar ook die leverden geen treffer op.

Twee minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Na een vrije trap van RKDEO werd Fabian Pak aangetikt in het strafschopgebied en scheidsrechter Streef aarzelde niet en wees naar de stip. Sven van Noppen was trefzeker vanaf elf meter: 1-1. In de slotminuut mocht RKDEO nog een vrije trap nemen op zo’n dertig meter recht voor het doel van sv Den Hoorn. Doelman Van der Windt zette geen muur neer, maar pakte wel de bal na een schot van Jack Doorschodt. In de blessuretijd pakte sv Den Hoorn bijna nog de volle buit. Uit een vrije trap van Noah Hes kopte de net ingevallen Sven Paternot de bal onderkant lat. De bal kwam van de lat terug in het veld, derhalve geen treffer, maar wel een eindstand van 1-1.