1e klasse C: Die Haghe maakt het Valken’68 knap lastig maar verliest wel

Na een sensationele eerste helft, waarin Die Haghe in blessuretijd een voorsprong verspeelde, speelde Valken’68 een betere tweede helft dan de thuisploeg en won het uiteindelijk terecht, maar ietwat geflatteerd, met 2-4 omdat Die Haghe geen vuist meer kon maken.

Tekst: Wim van de Graaf

Op een prima bespeelbaar gras-hoofdveld begonnen beide teams voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kregen de Valkenburgers een hoekschop te nemen, die door een inlopend geelhemd onhoudbaar en fraai werd binnengekopt: 0-1. Dat was schrikken voor Die Haghe, maar slechts vier minuten later was er een fraaie aanval waarna de bal voor de voeten van Sander de Jong kwam die keihard uithaalde. Helaas voor de thuisploeg smoorde de bal op de in de baan van het schot staande Junior Nelson, waarbij de bal voor zijn voeten viel. Hij bedacht zich geen moment en hakte met zijn rug naar het doel de bal prima binnen, waardoor de stand weer gelijk werd: 1-1. De supporters gingen er eens lekker voor staan. Wat een spektakel al in de eerste minuten. Hierna ging de wedstrijd gelijk op totdat Sebastiaan van der Starre (foto) de bal van een Valken’68-verdediger ontfutselde en de doelman omspeelde. Hierna was het voor hem een koud kunstje om zijn ploeg op voorsprong te zetten: 2-1.

Reflex

Na een half uur spelen was er plotsklaps een grote kans voor Valken’68, maar Die Haghe-doelman Justin van Look verwerkte met een snelle reflex de ingeschoten bal tot hoekschop. Acht minuten later was er een vloeiende aanval van Die Haghe, waarna de ingeschoten bal van de doellijn werd gehaald. Geen 3-1 derhalve. Weer twee minuten later een prima aanval van Valken’68, maar ook nu was de bal weer een prooi voor Justin van Look. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg Valken’68 weer een hoekschop te nemen. Deze keer werd de bal afgelegd op een medespeler die de bal bij de eerste paal inbracht. Weer dook daar een Valkenburger op, die het speeltuig van dichtbij toucheerde en daarmee de 2-2 ruststand op het scorebord bracht. Ontgoocheld zocht de thuisploeg de warme kleedkamer op, terwijl bij de geelhemden de lach overheerste.

Slordiger

Na de rust geen wijzigingen bij de teams. Wel was er direct een eerste doelpoging van Die Haghe, maar de door Junior Nelson van ver ingeschoten bal zeilde nipt over de deklat. Valken’68 nam steeds vaker het voortouw en Die Haghe ging slordiger spelen. Er werd veel balverlies geleden en ook de passing liet te wensen over. Die Haghe-trainer Marcel Koning wisselde in de 65e minuut Kevin Badmus voor Jesse Bakker. Direct hierna een geweldige kans voor Valken’68, maar de hard ingekopte bal kaatste via de binnenkant van de doelpaal recht in de handen van Justin van Look.

Strafschop

Negentien minuten voor het eindsignaal van de prima arbiter van dienst, Tijs Gommans, beging een Die Haghe-verdediger een onbegrijpelijke, onnodige en een voor hem zeldzame fout door de bal op een ongevaarlijke plek kwijt te raken aan een Valken’68-aanvaller, die met de bal aan de voet lopend op de achterlijn het zestienmetergebied binnen stoomde waarna de Die Haghe-verdediger de speler onbeholpen onderuithaalde en daarmee een strafschop veroorzaakte. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten en zo stond Die Haghe ineens achter: 2-3. Daar waar het minimaal een gelijkspel uit het vuur had kunnen slepen, moest het nu in de achtervolging om dat ene punt te behalen. Die Haghe deed wat het kon, maar het overleg ontbrak en er werd geen gevaar meer gesticht voor het doel van de Valkenburgers. Het leek wel alsof de koek echt op was en Valken’68 profiteerde hier gretig van door na een snelle uitbraak de 2-4 achter de kansloze Die Haghe-doelman te schieten.

Uitdaging

Zo verloor Die Haghe daar waar het een punt had kunnen winnen en won Valken’68 – gelet op de tweede helft terecht – de wedstrijd en de felbegeerde drie punten. Volgende week wacht in Delft voor Die Haghe weer een grote uitdaging: Wippolder. Valken’68 speelt uit tegen LFC in Leiden.