1e klasse C: sv Honselersdijk en LFC houden elkaar in evenwicht

sv Honselersdijk verzuimde om naar de tweede plaats te klimmen. In het thuisduel tegen het Leidse LFC kwam de ploeg van Pim van der Hoorn niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Westlanders bivakkeren nu op de zesde plaats.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Koos Ophorst

In de eerste helft startte LFC sterk en had de overhand met goed voetbal. De technisch vaardige Leidse spelers combineerden goed en verplaatsten het spel snel. Na wat zwak ingrijpen achterin van sv Honselersdijk kon een LFC-speler na een solo in het strafschopgebied van sv Honselersdijk vrij inschieten. Na de terechte 0-1 kreeg sv Honselersdijk veel meer grip op de tegenstander. Na goed collectief druk zetten verslikte de keeper van LFC zich en kon Lars Ammerlaan de geblokte bal binnenkoppen: 1-1.

Daarna ging het duel redelijk gelijk op. Ricardo van der Zijden kreeg een kans op de 2-1, maar kopte net naast. In de 36e minuut kreeg LFC een strafschop nadat Vince van Hagen met hand en tand verdedigde. Dit leverde Van Hagen de rode kaart op. LFC was trefzeker vanaf elf meter en ging met een 1-2 voorsprong de rust in.

Na de pauze was sv Honselersdijk met tien man de betere ploeg. De Westlanders konden veel ballen veroveren en met goede counters kansen creëren. LFC leek uit één van de spaarzame uitbraken de 3-1 te maken, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de zeventigste minuut zette sv Honselersdijk alles op alles en ging met vier aanvallers spelen. Bart van den Ende en Nigel Hendriks kregen kansen, maar de gelijkmaker bleef uit.

Pas in de 93e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Tom van Veen speelde zich met een prachtige actie vrij en schoot de bal hard op het doel. De LFC-keeper kon de bal pareren, maar uit de rebound scoorde Bart van den Ende. De vlag voor buitenspel ging omhoog, maar de arbiter negeerde dit terecht. Het duel eindigde in mineur. LFC sloopte de hoekvlag en maakte ruzie met het publiek.