1e klasse C: TAC’90 kan in doelpuntrijk duel met sv Nootdorp winst niet pakken

Het duel tussen TAC’90 en hekkensluiter sv Nootdorp eindigde in evenwicht. De Nootdorpers hadden een overwinning nodig om enigszins in de buurt van de ploegen boven hen te komen. TAC’90 klom door het verdiende punt een plek, maar staat nog midden in de gevarenzone.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Alex Pronk

sv Nootdorp startte gehavend aan het duel met de Haagse ploeg. In het doel werd begonnen met de vierde doelman onder de lat. Na dertien minuten spelen leek sv Nootdorp te scoren, maar de treffer werd afgekeurd vanwege hinderen van de doelman van TAC’90. Beide teams kregen kansen maar Mitchell Abdoel (sv Nootdorp) en TAC’90-spelers Rafik el Ousrouti, Jesus Peñate en Randall Labordus konden het net niet vinden. Vlak voor het eindsignaal werd een treffer van El Ousrouti afgekeurd door de ‘pikkende’ assistent-scheidsrechter van de bezoekers.

Na de thee ging het spel sneller en dit leverde veel kansen op. Binnen acht minuten kon sv Nootdorp twee keer scoren. Een voorzet van Mitchell Abdoel werd van dichtbij door Koen van der Gaag ingeschoten. Kort daarna werd Joey van Maaren onderuitgehaald door de doelman van TAC’90. Abdoel benutte de gegeven strafschop: 0-2. In de zestigste minuut was TAC’90 weer trefzeker, maar ook dit doelpunt vond geen genade in de ogen van de arbiter.

Acht minuten later belandde een schot van Mert Dogrusoz op de paal. TAC’90 kwam toch terug tot 1-2, nadat een voorzet van Jesus Peñate door Peter Lomonaco in het eigen doel werd gewerkt. In de slotminuut viel de 2-2. Een voorzet van Mo el Ousrouti werd door Jahir Valerius over de doellijn gewerkt.In de blessuretijd werd er nog twee keer gescoord. Uit de counter tekende Yassin Irzi voor een 3-2 voorsprong voor TAC’90, maar een minuut later was het weer 3-3. Randy Stanneveld nam de laatste treffer van de Nootdorpers voor zijn rekening.