4e Divisie B: Streekderby tussen DSO en HBS levert geen winnaar op

Op sportpark Bentwoud in Zoetermeer werd het duel gespeeld tussen de nummer zeven van de ranglijst, HBS, en de hekkensluiter DSO. Waarschijnlijk hadden ‘de Kraaien’ uit Den Haag gedacht dat er meer te halen was, maar de ploeg van trainer Ekrem Kahya kreeg behoorlijk wat weerstand te verduren van DSO. Het duel eindigde onbeslist: 2-2.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

Aanvankelijk begon HBS sterk aan de wedstrijd, maar de thuisploeg kreeg al snel meer vat op het spel van de ploeg uit Den Haag. HBS kreeg in de zesde minuut haar eerste kans, maar doelman Sven Wolsheimer had geen problemen de inzet te keren. Na een kleine tien minuten werd een Zoetermeerse aanval opgezet via de rechtervleugel. Tim Ceder poogde van grote afstand de doelman te verrassen en via een HBS-speler verdween de bal over doelman Luc Vurens in de verre kruising: 1-0.

Pas na een 25 minuten spelen kwam er weer een mogelijkheid om de stand op het scorebord te veranderen. DSO-buitenspeler Sahr Kabuta had de 2-0 op zijn schoen, maar de Haagse doelman tikte de bal eruit. Aan de andere kant ontstond na een half uur spelen een kans voor HBS, maar de bal verdween naast het Zoetermeerse doel. Juist waar iedereen dacht dat de Bentwoud-bewoners met een 1-0 voorsprong de rust in zouden gaan, kwam Fabian Hilpert in een één-tegen-één situatie met Sven Wolsheimer en de HBS-speler was dit keer wel succesvol in zijn afronding: 1-1.

Na de thee begon DSO direct de tegenstander onder druk te zetten. Vanuit een onmogelijke hoek op de achterlijn schoot Hugo Botermans na twee minuten spelen op de lat. Vijf minuten later was het wel raak en kwam HBS op een 1-2 voorsprong. Vanaf de linkerkant kwam Luca van Leeuwen het doelgebied binnen. Sven Wolsheimer zag dit aankomen en was zijn doel al uitgekomen, maar werd toch gepasseerd: 1-2.

Halverwege de tweede helft haalde de Haagse doelman Hugo Botermans onderuit. Dat leverde DSO een vrije trap op de rand van het strafschopgebied op. Geert Koren ging achter de bal staan en zag zijn inzet via een HBS-speler achter de veroorzaker van deze vrije trap, doelman Vurens, tegen het net belanden: 2-2. Scheidsrechter Jonathan van Dongen hield het rood op zak en gaf de doelman geel.

In de laatste fase van de wedstrijd werd het spel wat onaangenamer en dit leidde tot de nodige irritaties over en weer. Bij één van die situaties in de extra tijd ging HBS’er Fabian Hilpert over de schreef en kreeg de rode kaart voorgehouden. In de stand kwam echter geen verandering meer.