2e Divisie: Scheveningen incasseert zesde nederlaag op rij

Scheveningen heeft ook tegen Jong Sparta geen kans gezien om de negatieve spiraal om te buigen naar een eerste overwinning in het nieuwe jaar. De uitslag van 0-3 in het voordeel van Jong Sparta was een volkomen terechte overwinning.

Tekst: John Carlier     |     Foto’s: Wilfried Klos

Wellicht is het vertrek van een aantal spelers bij Scheveningen debet aan dit resultaat. Daar staat tegenover dat er een ervaren speler van De Graafschap werd aangetrokken. Maar ook Huseyin Dogan kon geen verbetering brengen in de resultaten van de afgelopen weken.

Scheveningen begon de wedstrijd al vrij snel negatief. Het was Jong Sparta dat in de tweede minuut al toesloeg. Door een snelle counter kwam de bal bij Jay den Haan die Jordy Strooker passeerde en vervolgens keeper Sven van der Maaten met een beheerste schuiver in de uiterste hoek het nakijken gaf. Deze 0-1 stand was voor Scheveningen een teleurstellend begin, waardoor het daarna nauwelijks in haar spel kwam. Sterker nog, Jong Sparta bleef daarna domineren wat in de veertiende minuut tot een 0-2 had moeten leiden. Dylan van Wageningen kon na weer zo’n snelle counter volkomen vrijstaand aanleggen, maar zijn schot werd door een perfecte redding van keeper Sven van der Maaten nog net tot corner verwerkt.

Scheveningen probeerde in de negentiende minuut nog wel wat terug te doen via twee corners, maar zonder resultaat. Hierna liet Jong Sparta zich via Dano Lourens gelden. Bij de eerste kans die deze speler kreeg werd hij onderuitgehaald door Tom Beugelsdijk wat hem geel kostte. Bij zijn tweede kans ging hij alleen op de keeper af, maar zijn schot ging net naast.

In de drieëndertigste minuut kreeg Jong Sparta via de snelle Jay den Haan nog een kans om op 0-2 te komen, maar weer was het Sven van der Maaten die een doelpunt kon voorkomen. Dat de 0-1 tot aan de rust bleef staan, was niet de verdienste van Scheveningen, maar lag meer aan Jong Sparta, dat goede kansen kreeg, maar ze niet verzilverde. Robert van Koesveld moest vlak voor het rustsignaal wegens een blessure door Gautam Kalpoe worden vervangen.

Scheveningen begon de tweede helft met twee wissels, Jaimy Brute en Taygeorni Elvilia, maar ook deze wissels brachten geen verandering in het spel van de thuisploeg. Weer nam Jong Sparta het initiatief en forceerde in de vijftigste minuut een corner, maar deze bleef nog zonder resultaat. Maar in de vierenvijftigste minuut was het wel raak. Bij weer zo’n snelle uitval kwam de bal bij Jorn Triep, die hard uithaalde en de bal buiten bereik van Sven van der Maaten in de kruising tot stilstand zag komen. Deze 0-2 was de genadeklap voor Scheveningen. Wellicht was deze stand voor Jong Sparta aanleiding om enkele spelers een kans te geven en werden er in kort tijdsbestek vijf spelers gewisseld. Maar ook met deze wissels bleef het initiatief bij Jong Sparta, waardoor het in de tachtigste minuut zelfs de stand op 0-3 bracht. Invaller Dean Zandbergen (ex-TOGB) werd in vrijstaande positie aangespeeld en kon aanleggen voor een schot. De bal kwam via verdediger Gautam Kalpoe in het net tot stilstand.

Scheveningen wisselde hierna nog wel en haalde nieuwkomer Huseyin Dogan eruit voor Barry Rog. Maar wellicht was dit wel omdat er te weinig wedstrijdritme was. Er waren zeker meerdere spelers die in aanmerking kwamen voor een wissel.

In de slotminuut kreeg invaller Ayoub Afkir nog een mogelijkheid voor 0-4, maar vond een goed keepende Sven van der Maaten op zijn weg. Volkomen onnodig eindigde de wedstrijd in een heetgebakerde situatie aan beide kanten, waarschijnlijk door frustratie bij Scheveningen, waardoor er aan beide kanten nog een gele kaart viel.

Op basis van de overige uitslagen bleef Scheveningen nog één plaats verwijderd van de gevarenzone en hopelijk geeft dit voldoende motivatie om de volgende thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys positief te starten.