Vrouwen 2C: Forum Sport blijft zich mengen in titelstrijd, SEP wint van DSVP

Forum Sport pakte op Sportpark ’t Loo een knappe overwinning op het Rotterdamse XerxesDZB en blijft daardoor druk zetten op koploper VVAC. Het regionale onderonsje tussen SEP en DSVP werd een prooi voor de ploeg uit Delft.

DSVP VR – SEP VR

In de eerste helft was DSVP de bovenliggende ploeg en ging terecht de rust in met een 2-0 voorsprong. Amy de Graaf en Stella van Oostrom waren trefzeker voor de club uit Pijnacker. In de tweede helft herpakte SEP zich prima. Door een eigen doelpunt van DSVP uit de kluts kwam de 2-1 tot stand. Daarna bezorgde Nina de Letter de Delftse club alsnog de winst met twee treffers: 2-3.

Forum Sport VR – XerxesDZB VR

Voor beide teams stond een plek in de top drie op het spel. Het duel was daardoor meer spannend dan dat er goed gevoetbald werd. Vier minuten voor de rust opende Forum Sport de score. Eline Hoogteijling bleef in een één-op-één situatie rustig en tekende voor de 1-0. In de tweede helft golfde het spel op en neer door veel balverlies van beide teams en waren er geen echte doelkansen.

In de 68e minuut kon vanuit de omschakeling Eline Hoogteijling de bal over de te ver staande keepster heen schieten en werd de stand 2-0. Het fysieke XerxesDZB ging op jacht naar de aansluitingstreffer en vond die met nog acht minuten te spelen. Uit een hoekschop viel de 2-1. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam de formatie van Marco Sloos (foto) niet meer in de problemen. Door de 2-1 zege blijven de Voorburgse vrouwen in de race voor het kampioenschap.