O23 2B: Alleen RKAVV kan overwinning boeken, Quick onderuit in eigen huis

FC Skillz kon de winst niet pakken in de derby tegen RKAVV. sv Den Hoorn was niet opgewassen tegen koploper Jodan Boys. Ook Quick beleefde niet veel plezier aan haar thuisduel. TOGB was met 1-2 te sterk. Forum Sport kwam tegen hekkensluiter niet verder dan een gelijkspel.

RKAVV O23 – FC Skillz O23

RKAVV speelde sterk en gedisciplineerd, waardoor FC Skillz het in de eerste helft van counters moest hebben. Na twintig minuten rondde Luuk Gijsbertsen een vloeiende aanval af en een kwartier later leidde RKAVV met 2-0. Dennis Vader strafte een foutje van de Haagse keeper af. Kort voor rust vergat Tomas da Horta Palma de wedstrijd in het slot te gooien. De tweede helft was nog maar net begonnen en FC Skillz kreeg een grote kans, maar doelman Donny van der Helm hield zijn doel schoon. RKAVV liet een aantal kansen op de 3-0 liggen. RKAVV had weinig wisselspelers en speelde tijd even met tien man. FC Skillz profiteerde en kwam op 2-1. Efe Biyik scoorde op aangeven van Dylano van den Barsselaar. Kort daarna kopte de ingevallen Bink Schrier de 3-1 binnen. In de slotfase werd het nog spannend toen Kevin Adebesin uit een bal van Bilal el Gholabzouri voor de 3-2 zorgde. Het slotakkoord was voor RKAVV. Uit een snelle counter via Jeffrey Bolleboom kon de ijzersterk spelende Khalid Khada, de 4-2 binnenschieten. Een mooie zege voor het team van trainer Curtis Martels (foto).

Forum Sport O23 – Nieuwerkerk O23

De thuisploeg ging voortvarend van start en kwam al snel op 1-0. Spits Emir Kurt benutte een strafschop. Forum Sport kreeg daarna kansen op de 2-0, maar wist die niet te verzilveren. Nieuwerkerk deed dit wel en kwam op 1-1. Twaalf minuten in de tweede helft viel de 2-1. Weer was Emir Kurt trefzeker. Forum Sport kon de voorsprong niet vasthouden. Een fout van de doelman leidde de 2-2 in. Forum Sport bleef goed druk zetten en dit leverde een mooie uitgespeelde kans op die goed Anass El Jaouhari werd afgerond. Het laatste woord was voor Nieuwerkerk. Uit een vrije trap viel vlak voor het eindsignaal de 3-3.

sv Den Hoorn O23 – Jodan Boys O23

sv Den Hoorn was niet in staat om het koploper Jodan Boys lastig te maken. De bezoekers uit Gouda keerden met een 0-3 overwinning huiswaarts.

Quick (H) O23 – TOGB O23

Op Nieuw Hanenburg moest Quick het onderspit delven in de strijd met TOGB. Door de 1-2 nederlaag zakten de Haantjes naar de vierde plaats op de ranglijst.