Bert de Best na punt DSO tegen HBS: ,,Er was sprake van een sterk collectief”

DSO pakte op eigen terrein zaterdag een punt tegen HBS (2-2). Daarmee is het trainersduo Bert de best/Claudio Houtman sinds het aantreden – na het ontslag van Dennis Olman – nog steeds ongeslagen. Bert de Best (foto) weet wel waarom zaterdag het punt is behaald: ,,Er was sprake van een sterk collectief.” De Best neemt met Claudio Houtman tijdelijk de honneurs waar.

DSO kwam op voorsprong, maar zag HBS nog voor rust op gelijke hoogte komen. In Zoetermeer vreesde men het ergste, toen HBS na de doelwisseling de leiding nam: 1-2. ,,Ik zag een team dat niet alleen achteruit liep, maar ook tactisch in sommige fases domineerde. Na rust bleek dat we tegenslag van de 1-1 op slag van rust goed verwerkten. Over de hele wedstrijd beschouwd hebben we het prima gedaan. We lieten zien dat we het Vierde Divisie niveau aankunnen.”

Strijdplan

,,Ons strijdplan kwam goed tot uiting”, vulde zijn collega Claudio Houtman aan. ,,We hadden geluk dat we vroeg in de wedstrijd de openingstreffer maakten. Tot vlak voor de rust maakten we een volwassen indruk. Na rust ging het over en weer waarbij we kansen kregen op de 2-1. Toch viel helaas de 1-2. Vanaf de zijkant waren we het erover eens dat het buitenspel was. Helaas zag de grensrechter het anders. Maar de winst van dit gelijkspel is het moraal. We trainen er echt keihard voor. Dat werd dus beloond met een kostbaar punt.”

DSO is in 4B nu voorlaatste met 17 uit 20. VOC is hekkensluiter met 16 uit 19. RVVH staat daar kort boven met 20 uit 19. Zaterdag gaan de Zoetermeerders op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande.

Lees verder