Zondagvoetbal: Voorschoten’97 en vrouwen Taurus hard onderuit, RKDEO VR naar winst

De vrouwen van RKDEO bogen in de slotfase van hun duel met Kampong een achterstand om in een mooie overwinning. Taurus VR1 kreeg in dezelfde klasse flink klop van Football Factory. Ook Voorschoten’97 ging flink over de knie in het uitduel bij TOS/Actief.

Tekst: Roland van der Linden       |   Foto’s: Sander de Hollander

4e klasse C (zon)

TOS/Actief – Voorschoten’97

In het uitduel bij TOS/Actief leed Voorschoten’97 een dikke nederlaag. De groengele formatie stapte met een 5-0 nederlaag van het veld. Door de nederlaag bivakkeert Voorschoten’97 nog steeds in de gevarenzone.

Vrouwen 3e klasse B

RKDEO VR – Kampong VR

Al vroeg in het duel moest Kampong de eerste wissel inbrengen na een blessure. De Nootdorpse thuisploeg kwam in de achttiende minuut op voorsprong nadat Carmen Simonis na een steekbal de keepster van Kampong omspeelde en ook een verdediger die op de doellijn stond kansloos liet. Vlak daarna moest Kampong een wissel doorvoeren na weer een blessure. Op slag van rust kreeg RKDEO nog twee grote kansen. Zowel Estrella Caffa als Jeanine Kloot zagen hun schot op de buitenkant van de paal belanden.

In de tweede helft kwam Kampong volledig terug in het duel. Een ingooi belandde voor het doel en Aloise Snatager kon vervolgens scoren. Met nog tien minuten op de klok kon Kathelijn van Beek profiteren van een verkeerde terugspeelbal op RKDEO-keeper Danique Passenier en tekenen voor de 1-2. RKDEO herpakte zich goed en kwam twee minuten later op 2-2. Een voorzet van Estrella Caffa werd door Carmen Simonis het doel in gewerkt. Een minuten later was Simonis opnieuw trefzeker en was het nog niet gedaan. In blessuretijd bepaalde Ginger van der Voort de eindstand op 4-2.

Football Factory VR – Taurus VR

Voor Taurus was er weinig eer te behalen in het duel met Football Factory. De Leidse ploeg schoot maar liefst zes treffers achter de studentes, die zelf het net niet konden vinden: 6-0.