Futsal-overzicht: Reserveteam FC Westland wint competitie- en bekerduel

De afgelopen week werden beker-, inhaal- en oefenwedstrijden gespeeld. In de eerste divisie waren er geen wedstrijden, zodat de overgebleven teams (buiten de regio) hun landelijke bekerduels speelden, waarin eerste divisionist (uitkomend 1e divisie C) TZR Fermonia Boys het grootste succes behaalde door FCK De Hommel (uitkomend uit de kampioenspoule van de eredivisie) via strafschoppen te verslaan.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Topklasse B

Tutor – FC Westland 2

In Topsporthal X van TU Delft begon de wedstrijd om twee redenen later. Het reserveteam van FC Westland kwam, net als de materiaalman en KNVB-tafelsecretaris Rob Mulder, met pijn en moeite het terrein van de TU op, dat overigens gedeeltelijk openligt wegens werkzaamheden aan een tramlijn.

Zonder dat FC Westland 2 een warming-up had gedaan scoorde Redouan Zayzaou binnen een minuut het openingsdoelpunt voor de ploeg van coach Joey Howldar: 0–1. Lang kon FC Westland niet genieten, want binnen weer een minuut wist Ingmar Boshuizen al de gelijkmaker te scoren: 1-1.

Na vele kansen aan beide kanten, wist uiteindelijk Karam Boukhari in de zeventiende minuut met een fraai doelpunt doelman David Vainer te verschalken: 1–2. Broer Hamza Boukhari vergrootte de marge in de negentiende minuut naar 1–3. Nog voordat de uitstekende scheidsrechter Noureddine Guergouri voor het rustsignaal floot, scoorde Ingmar Boshuizen in de 23e minuut (zijn) tweede doelpunt voor de thuisploeg: 2–3.

Na de wisseling van helft, pakte Hamza Boukhari in de 27e minuut wederom een doelpuntje mee: 2–4. De gehele tweede helft vochten beide ploegen voor een doelpunt. In de 44e minuut leverde Hamza Boukhari commentaar op de leiding en dat leverde hem een gele kaart op. In deze twee minuten straftijd drukte Tutor de bezoekers naar achteren, maar niet kon profiteren van de man-meer-situatie. Het venijn zat in de laatste minuten van de wedstrijd. Redouan Zayzaou wist in de 50e minuut de vijfde (en zijn tweede) treffer voor de bezoekende ploeg te scoren: 2–5. Daarmee was het nog niet gedaan. In de 51e minuut wist Coen Pothof FC Westland-doelman Houdeyfa Boutasgount te verrassen: 3–5. Binnen enkele seconden bepaalde Redouan el Margi de eindstand op 3–6.

Multicult – Deltasport

Vooraf wisten de spelers van Multicult dat het een lastige wedstrijd zou worden. Multicult begon slecht en dat leverde veel kansen op voor Deltasport, dat veel gebruik maakte van de counters en in de eerste helft al uitliep naar 0-5. In de tweede helft deed Multicult wat terug door de 1-5 en de 2-5 te scoren via Yusuf Yildiz en Efe Biyik: 2–5.

KNVB-districtsbeker West II (2e ronde)

FC Westland 2 – FC Westland 6

FC Westland 6 wilde haar beste kant laten zien en dat het niet minder was dan het reserveteam van FC Westland. De ploeg van aanvoerder Ismail Benhammouch wist binnen vijftien minuten al op 0-2 te komen. Zakaria Benhammouch opende de score in de tweede minuut en in de veertiende minuut passeerde Soufiane Aarabe de doelman van het tweede team voor de tweede maal: 0–2.

In de 23e minuut deed het team van coach Joey Howldar iets terug, Nadat Redouan Azougagh (FC Westland 2) werd neergehaald in het zesmetergebied mocht aanvoerder James Dhanai vanaf de zesmeterstip doelman Imad Drissi op de verkeerde been zetten: 1–2. Net voordat scheidsrechter Vally Karagantcheff voor het rustsignaal floot, wist Yassin Irzi de gelijkmaker te maken en kon tafelsecretaris Alex Pronk het scorebord op 2–2 zetten.

De tweede helft was voor de neutrale toeschouwers, zo’n man of vijftig, wel spannend om te zien, totdat FC Westland 2 het op de heupen kreeg: Rafik el Ousrouti scoorde 3–2 en Redouan Azougagh 4-2. Vlak na de 4-2 wist Hamza Boutasmit nog te scoren voor het zesde team en het spannend te maken: 4–3. Ook Karam Boukhari pikte een doelpuntje mee (5–3) en in de laatste minuut bepaalde Redouan Azougagh de eindstand op 6-3.

Stompwijk’92 – Deltasport

Het was in sporthal Meerhorst een felle en snelle pot. Uiteindelijk kreeg Stompwijk’92 de grootste kansen, maar alleen Mika Paulussen (1–0) wist er eentje te maken. De eerste helft eindigde in 1-1 door een doelpunt van Giornny Victor dos Santos. Stompwijk’92 wist het net niet meer te vinden ondanks veel kansen. Hasan Sakar wist de Stompwijkse doelman Joeri van der Salm nog te passeren wat een eindstand van 1-2 opleverde.

ARC – Zuid West DH

De spelers van Zuid West DH en de scheidsrechter waren voor niets naar de Goudse sporthal Mammoet gekomen, omdat de thuisploeg ARC niet kwam opdagen en is Zuid West DH automatisch geplaatst voor de derde ronde.

Oefenwedstrijd

FC Westland – FC Amstelveen

In sporthal De Pijl in Naaldwijk won FC Westland vrij gemakkelijk van FC Amstelveen. De spelers van FC Westland namen het duel ook gemakkelijk en wonnen met 7-5. Arbiter Marcel Wandel zag Mounir Faloun (4x), Aimen Said (2x) en Yassin irzi (1x) namens FC Westland scoren.