Sir Winston Cup: TAC’90 in doelpuntrijk duel te sterk voor Wippolder

In poule H van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup was TAC’90 gastheer van competitiegenoot Wippolder. TAC’90 nam al snel een ruime voorsprong, maar Wippolder kwam sterk terug. Toch wist de ploeg van trainer Arie van der Padt als winnaar van het veld te stappen: 4-2.

Tekst: Ton Beije

TAC’90 combineerde de eerste helft goed en met een Wippolder dat niet scherp startte, leverde dat al binnen het half uur een 3-0 voorsprong op. In de tiende minuut opende Yorick de Looff de score voor de gastheren. Halverwege het eerste bedrijf maakte Mo El Osrouti (foto) er 2-0 van. Na bijna een half uur maakte dezelfde speler er ook 3-0 van. Het leek dat de wedstrijd dus al vroeg gespeeld was.

Sterk

Na de pauze kwam Wippolder sterk terug. Aan beide kanten werden toch wat vaste krachten het veld in gestuurd en trainer Mark Moen zag Wippolder terugkomen in de wedstrijd. Na een uur scoorde Berto de Vree de 3-1 en slechts drie minuten later was De Vree ook verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer: 3-2. Wippolder ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest attent zijn bij twee grote kansen voor TAC’90.

De derde kans voor de thuisploeg leverde ook de 4-2 op. Vijf minuten na de aansluitingstreffer zorgde Mert Dogrusoz voor de 4-2 voorsprong voor het team van Van der Padt. De bezoekers probeerden nog van alles, maar de kansen die gecreëerd werden gingen er niet in. Het bleef dus bij 4-2.