Voorlopige selectie Oranje Futsal bekend voor beslissende WK play-off

Oranje Futsal gaat in maart beginnen aan de voorbereidingen op de beslissende WK play-off tegen Finland. In twee wedstrijden gaan Nederland en Finland uitmaken wie naar het WK 2024 in Oezbekistan gaat. Voor Oranje Futsal zou het voor het eerst sinds 2000 zijn dat het team zich voor een WK plaatst.

De wedstrijden tegen Finland staan voor zaterdag 13 april en woensdag 17 april op de kalender. Oranje Futsal begint op 13 april met een thuiswedstrijd in het Topsportcentrum van Almere. Deze wedstrijd begint om 19.00 uur. De aftrap van de uitwedstrijd op 17 april in de Energia Areena in Vantaa staat voor 18.30 uur op de planning.

Selectie

De selectie die aan de trainingsstage gaat beginnen bestaat uit de volgende 16 spelers: Ismail Ouaddouh (Celtic FD Visé), Said Bouzambou (FC Eindhoven), Denzel van Houtum (FC Eindhoven), Tevfik Ceyar (FC Eindhoven), Jordany Martinus (FC Eindhoven), Abdessamad Attahiri (Hovocubo) Lahcen Bouyouzan (Hovocubo), Melvin Habets (Hovocubo) Karim Mossaoui (Hovocubo), Iliass Bouzit (Os Lusitanos), Mohamed Chih (Os Lusitanos), Saber Ben Khalou (Os Lusitanos), Walid el Otmani (Os Lusitanos), Issam Dahmani (Real Elmos Herentals), Ishak Belhaj (Tigers Roermond) en Ayoub Boukhari (Tigers Roermond).

 Resultaten tegen Finland

Op papier is Finland een aantrekkelijke tegenstander voor Nederland. Oranje Futsal won namelijk alle acht van de voorgaande ontmoetingen. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden dateert wel alweer van 12 februari 2013. Destijds eindigde het duel in 3-1 voor Oranje. Tijdens het afgelopen EK 2022 in Nederland bereikte Finland de kwartfinales. Finland bezet momenteel de 14e plaats op de wereldranglijst, Nederland staat 31e.

Vertrouwen

Na de loting op 25 januari zei bondscoach van Oranje Futsal Miguel Andres (foto) het volgende: ,,Alle drie de mogelijke tegenstanders tijdens deze loting waren uitdagend voor ons. Finland, maar ook Polen en Kroatië staan hoger op de wereldranglijst, maar wij zijn ambitieus. We willen ons meten tegen goede tegenstanders en duelleren op de grootste podia. We hebben tegen toptegenstanders als Oekraïne, Kazachstan en Azerbeidzjan al laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn en dat we het elke tegenstander lastig kunnen maken. Dit gaan we tegen Finland ook laten zien. Finland heeft een sterk team met fysiek sterke en fitte spelers die in grote internationale competities spelen. Ook heeft Finland de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het futsal en dit betaalt zich nu uit op het veld. Wij kijken in ieder geval erg uit naar het tweeluik tegen de Finnen. We hebben vertrouwen in eigen kunnen en we zullen, zoals altijd, alles geven. Nederland is sinds 2000 niet meer op een WK geweest, het is voor ons de hoogste tijd om hier wat aan te veranderen.’’

Kwalificatie voor het WK 2024 in Oezbekistan

Voor de finaleronde van de Europese WK-kwalificatie waren twintig landen geplaatst. Deze landen werden verdeeld in vijf groepen van vier. De groepswinnaars (Frankrijk, Spanje, Kazachstan, Portugal en Oekraïne) hebben via deze weg al een startbewijs bemachtigd voor het WK 2024. De twee overgebleven tickets gaan naar de twee winnaars van de play-off. Naast Nederland en Finland maken ook Polen en Kroatië via deze weg nog kans op het WK. Het WK 2024 in Oezbekistan wordt van 14 september tot 8 oktober gehouden.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder