Halve Maan Cup: FC Zoetermeer moet hoofd buigen voor Wilhelmus

Op Sportpark Westvliet speelden Wilhelmus en FC Zoetermeer een leuke partij in de tweede ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan. Wilhelmus bleek net de betere ploeg en mag verder bekeren.

Beide ploegen kregen niet echt veel kansen, maar toch werd er nog volop gescoord in het duel. Halverwege de eerste helft opende Wilhelmus de score uit een directe vrije trap op de rand van de zestienmeter. FC Zoetermeer werd daarna gevaarlijker, maar kon geen goede scoringsmogelijkheden creëren.

Tien minuten

Wilhelmus kwam goed uit de startblokken na de thee en besliste het duel in tien minuten met drie treffers. Sergio Veugelers, Floris Boeie en Cedrick Aké (foto) zorgden voor de 3-0 voorsprong van de Wespen. In het laatste half uur was FC Zoetermeer weer de sterkere ploeg, maar ook nu ontbraken de grote scoringskansen. Toch kon Roald Houterman in de zeventigste minuut voor de 1-3 zorgen. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Brandon Zigo Tichem de eindstand op 2-3.