TOGB heeft weer twee blijvers en verder twee aanwinsten en één vertrekker

Derde Divisionist TOGB zit niet stil als het gaat om het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. De club kan weer twee blijvers melden en twee nieuwe spelers begroten voor de selectie. Max de Winkel heeft aangegeven volgend seizoen niet meer het shirt van TOGB te dragen.

Tekst: Ron Fruining

Aanvallers Finn Hooreman en Merick Heintjes (foto boven) zullen ook komend seizoen het geel en zwart van TOGB verdedigen. Hooreman sloot dit seizoen aan bij de selectie van Jonathan Jonk, maar werd dit seizoen geplaagd door een enkelbreuk, waardoor hij het gehele eerste deel van het seizoen miste. Vlak voor de winterstop was Hooreman weer fit en maakte hij zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van TOGB en pikte zowel in oefenwedstrijden als voor het “echie” in de competitie zijn doelpunten inmiddels mee.

Finn Hooreman

Merick Heintjes valt eigenlijk niet weg te denken uit de selectie van TOGB. De oer-TOGB-er speelt al van jongs af aan bij de club en is al jaren een vaste waarde van het vlaggenschip. Dit seizoen maakte Heintjes in alle competitiewedstrijden zijn minuten en was hij twee keer trefzeker voor de trots van TOGB. De supporters kunnen ook komend seizoen genieten van de enorme drive die Heintjes iedere wedstrijd laat zien met hopelijk ook de nodige doelpunten.

Vertrekker

Max de Winkel heeft aangegeven komend seizoen aan te sluiten bij XerxesDZB. De Winkel maakt dit seizoen veel minuten in TOGB O23, maar wil graag kijken of hij de technische staf van de Rotterdamse formatie kan overtuigen voor een plek in de basis van Xerxes DZB.

Versterkingen

Komend seizoen begroet TOGB-trainer Jonathan Jonk ook twee nieuwe gezichten in de selectie. Aanvallers Mohammed ElYacoubi en Elmer de Vries spelen vanaf komend seizoen hun thuiswedstrijden op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. ElYacoubi komt over van Vierde Divisionist RVVH en De Vries verruilt competitiegenoot Unitas voor TOGB.

Even een voorstel ronde van beide spelers.

Elmer de Vries

,,Mijn naam is Elmer Jefta De Vries (foto hierboven), 23 jaar oud en speel momenteel voor GVV Unitas. Daarnaast maak ik ook deel uit van het nationaal elftal van Sint-Maarten. Ik ben blij met de overstap naar deze warme club. Ik kijk ernaar uit om deze ploeg te versterken en met jullie volgend seizoen hopelijk vele overwinningen te vieren.”

,,Mijn naam is Mohammed ElYakoubi  en ik ben 27 jaar oud en ik ben woonachtig in Rotterdam. Ik zal met trots deel uitmaken van de selectie voor het aankomend seizoen.”

Waarom heb je voor TOGB gekozen?

ElYakoubi: ,,De reden waarom ik voor TOGB gekozen heb, is omdat het een mooie club is. Dat is te merken aan de energie die de hele club naar voren brengt. Bij de spelers merk je dat aan het spel en bij de supporters de fijne sfeer die zij met de wedstrijden met zich dragen. TOGB ken ik ook goed en ik heb de club ook achter de schermen veel gevolgd. Eerlijk gezegd kan ik niet wachten om onderdeel te mogen zijn van deze mooie club.”

De Vries: ,,TOGB is een club waar voetbal echt leeft en er een gezellige sfeer hangt. Buiten dat, is de selectie sterk en past de speelwijze goed bij mij.”

Wat voor type aanvaller ben jij?

De Vries: ,,Een aanvaller die snel is, technisch kan excelleren en met gemak een tegenstander kan passeren. Ik speel voornamelijk op de flanken, rechtsbuiten of linksbuiten.”

ElYakoubi: ,,Als ik mijzelf moet kwalificeren als aanvaller zeg ik een hardwerkende creatieve en technische aanvaller te zijn die van een één tegen één duel houdt. Ik ben snel en probeer op een veelzijdige manier kansen te creëren. Dat doe ik door middel van de achterlijn halen en de bal voor te geven, maar ook door één-tweetjes aan te gaan met mijn medespelers. Daarnaast zoek ik vaak de diepte op.”

Verwacht jij je snel in de basis te spelen?

ElYakoubi: ,,Haha! Ik zal net zoals iedere speler elke training en wedstrijd mijn best moeten doen om voor de basisplaats te gaan. Ik hoop dat wij elkaar als groep met z’n allen op sleeptouw kunnen nemen om zo die plek te kunnen veroveren. Uiteindelijk doen wij het met z’n allen.”

De Vries: ,,Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik ben ervan overtuigd, dat ik een grote bijdrage kan leveren aan de selectie en van waarde kan zijn voor het team.”

Wat voeg jij toe aan de selectie van Jonathan Jonk?

ElYakoubi: ,,Ik hoop mijn creativiteit en technische kwaliteiten toe te kunnen voegen in het spel van de trainer. Dat ik alles kan geven om ook zijn verwachtingen en vertrouwen in mij te kunnen naleven en invullen.”

De Vries: ,,Met mijn snelheid ben ik voor iedere tegenstander een gevaar. Ik ben op meerdere manieren inzetbaar en bruikbaar. Mijn teamgenoten kunnen mij aanspelen zowel in de voeten als in de diepte.”

Lees verder