TOGB haalt met Daley Uythof (Wippolder) derde versterking binnen

Daley Uythof (foto) is de derde versterking voor de TOGB-selectie van trainer Jonathan Jonk voor komend seizoen. De 28-jarige Uythof is momenteel actief bij  Wippolder. Met Wippolder draait Uythof, die aanvoerder is van het team, een uitstekend seizoen in de eerste klasse C, waarin hij met zijn club uitzicht heeft op promotie naar de Vierde Divisie.

Tekst: Ron Fruining

Zijn transfer naar TOGB, waarmee hij volgend seizoen in de Derde Divisie zal spelen, zal een gemis zijn voor zijn huidige club en een versterking voor TOGB. Met Uythof haalt TOGB een ervaren speler binnen, die iets extra’s kan brengen op momenten dat het nodig is. Bovendien kan Uythof op verschillende posities uit de voeten.

Uythof speelde zijn hele voetbalcarrière voor Wippolder en maakte een kort uitstapje naar Excelsior Rotterdam, waar hij twee seizoenen actief was. Hij legt zelf uit waarom hij de overstap naar TOGB maakt. Eerst stelt hij zich als nieuwe speler volgend seizoen voor.

,,Ik ben 28 jaar en woonachtig in Delft. Samen met mijn vrouw hebben wij een prachtige dochter van bijna twee jaar. Mijn gehele voetbalcarrière (met een uitstap van twee jaar bij Excelsior Rotterdam) heb ik bij Wippolder gespeeld en heb ik – samen met een elftal vol vrienden – de opmars mogen meemaken van de vierde naar de eerste klasse. De laatste jaren zelfs de grote eer om aanvoerder te mogen zijn. Aankomend seizoen zal ik de kleuren van TOGB dragen, waar ik ontzettend naar uitkijk.”

Waarom heb je voor TOGB gekozen?

,,De club TOGB spreekt mij erg aan door het niveau waar ze op acteren. Dit hebben ze bereikt met een visie en beleid die mij erg aanspreken. Tevens lijkt TOGB op mijn huidige club, waar prestaties voorop staan bij de selectieteams, maar dit gepaard gaat met ook enige gezelligheid. Voordat ik met TOGB in gesprek ging, heb ik een aantal mensen gesproken die bij TOGB een verleden hebben en die waren louter positief.”

Je komt in een groep waarin je direct de oudste speler bent ondanks dat je pas 28 bent. Wat voor type speler ben jij?

,,Dat is inderdaad best gek, maar tegelijkertijd superknap van de ‘jonge’ kern spelers die deze stappen heeft kunnen zetten richting de Derde Divisie. Door mijn leeftijd hoop ik aan het elftal de ervaring toe te voegen die de ploeg wellicht nodig zal hebben. Mijzelf zou ik omschrijven als een creatieve aanvaller/aanvallende middenvelder met een goede traptechniek en spelinzicht.”

Verwacht jij je snel in de basis te spelen?

,,Dat is altijd lastig te zeggen. Fitheid, concurrentie en speelwijze zijn bijvoorbeeld factoren die hierin mee zullen spelen. Met wat ik met een bal kan, hoop en denk ik van waarde te kunnen zijn voor het elftal. Uiteraard zal ik er alles aan doen om zoveel mogelijk minuten te maken, daar zijn we immers voetballer voor.”

Wat voeg jij toe aan de selectie van Jonathan Jonk?

,,Door vaak op aanvallende posities te worden opgesteld, hoop ik het team te helpen met doelpunten en assists. Verder zoals aangegeven zou wellicht mijn ervaring ook kunnen helpen.”

Lees verder